BREAKING NEWS

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!
x

Aktualitet

A po mposhtet coronavirusi? Optimizëm në Lombardi rritet numri i të shëruarve, bie numri i të prekurve dhe vdekjeve

A po mposhtet coronavirusi? Optimizëm në Lombardi rritet numri i

Lombardia është një nga zonat më të prekura nga koronavirusi dhe për infeksionin e përhapur mund të konsiderohet si Wuhani i Europës.

Sytë e mbarë Europës janë mbërthyer në shifrat e Lombardisë, për të kuptuar sesi do jetë fati i zonave të prekura me intensitet të ngjashëm në shumë shtete të BE.

Lajme shumë pozitive janë duke ardhur nga Italia këto katër ditë ku çdo ditë ka pasur nga 850 deri në 1400 infeksione më pak në ditë në raport me pikun. Duke qenë se Lombardia ka numrin më të madh të vdekjeve, infektimeve dhe shërimeve, shifrat e Lombardisë shtojnë shpresën se ky virus ka një pik infeksioni dhe një pik rënie.

Rënia duket se ka filluar nga data 21 mars dhe çdo ditë vazhdon të sjellë optimizëm përsa i përket shërimeve dhe numrit në rënie të infeksioneve.

Lombardia

Janë regjistruar  1.643 raste të reja të koronavirusit  në 24 orët e fundit në Lombardi.

Sipas Këshilltarit për Shëndetin e Rajonit, Giulio Gallera, i cili raportoi  se kemi një numër në rënie krahasuar me dje. Në total, u infektuan 32.346 njerëz  në të gjithë rajonin. Njerëzit që vdiqën në 24 orët e kaluara janë 296 dhe në total përgjithësi rriten në 4,474. Në ditën e fundit u shëruan 624 persona numri total  i të cilëve arriti 7.281. Këto dy tendenca të fundit, në veçanti, po zvogëlohen dhe rriten përkatësisht: vdekjet kanë rënë nga 402 dje në 296 sot, ndërsa shërimi i djeshëm ishte 582 dhe sot 624.

Numri i pozitivëve në provincën e Bergamos tejkalon shtatë mijë. Dje u konstatuan 344 raste të reja, për gjithsej 7,072 të infektuar. Vetëm në Milano numri i pozitivëve të rinj ishte më i lartë: 373 (nga të cilët 141 në qytet), për një total prej 6.074 nga të cilët 2.438 në kryeqytet.

Sidoqoftë, kjo është një shifër që tregon sesi "në Milano përpjekja e madhe po lejon përhapjen e virusit për rritje jo eksponenciale", theksoi komisari Gallera. Numri i personave të rinj të infektuar në Brescia bie nën 300 (në 299), ku pozitivët janë gjithsej 6.597. Dhe mungesa e personave të rinj të infektuar konfirmohet në Codogno, në provincën e Lodi, ku ishte regjistruar rasti i parë absolut.

 "Ne do të ndjekim tashmë kush ka një ftohje, Rajoni i Lombardisë ka vendosur që të gjithë pacientët të cilët "nga ftohja do të konsiderohen potencialisht pozitivë dhe do të mbikëqyren nga mjekët e përgjithshëm përmes telemjekësisë dhe kontakteve telefonike", shpjegoi Këshilltari Gallera, duke specifikuar që këta pacientë do të identifikohen "dhe do të ndiqen vetëm në një logjikë të kontrollimit të shëndetit të tyre ". Në këtë këndvështrim," ne jemi duke blerë një numër shumë të rëndësishëm të oximeters ".

Janë zonat e urgjencës, dhomat e urgjencës që kanë regjistruar përmirësimin e situatës para të tjerëve. "Të dhënat konfirmohen - tha komisari Gallera - me zërin e llogaritjes. Unë bëj një video-konferencë çdo ditë për të mbledhur përshtypje dhe për të kuptuar presionin në dhomat e urgjencës që është zvogëluar ditët e fundit dhe tani është konstante. Fotografia që shfaqet është ajo e qëndrueshmërisë. Ne bëmë një hap poshtë ".