BREAKING NEWS

Shëndetësia shqiptare promotore mediatike e koronavirusit që po ushtron terror mbi psiqikën e shqiptarëve nën regjinë e supernovës të Surrelit

Shëndetësia shqiptare promotore mediatike e koronavirusit që po
x

Aktualitet

Aleksandër Çipa jep lajmin: Ky është një zbulim shumë i madh për Shqipërinë

Aleksandër Çipa jep lajmin: Ky është një zbulim

Gazetari Aleksandër Çipa ka publikuar zbulimin e ri të arkeologëve, të cilët kanë gjetur një varrezë tumulare të shekullit XV-XII p.

Sipas arkeologëve, zbulimi është i një rëndësie të veçantë, pasi është i pari sit arkeologjik i këtij lloji në bregdetin e Himarës.

“Ky eshte nje zbulim i madh!!!!! Shume, shume i madh per arkeologjine shqiptare dhe me gjere!!!!

Zbulim i ri arkeologjik ne Himare

-Arkeologet vlonjate zbulojne varrezen tumulare te shekullit XV-XII p. Kr-

Himare 6 korrik 2020

Nga nje germim arkeologjik shpetimi i realizuar se fundi ne Himare, nga Drejtoria Rajonale e Trashegimise Kulturore te Vlores dhe Instituti Kombetar i Trashegimise Kulturore eshte zbuluar nje varreze tumulare e periudhes se Bronzit te Vone (Shek. XV-XII p.Kr).
Sipas arkeologeve zbulimi eshte i nje rendesie te veçante, pasi eshte i pari sit arkeologjik i ketij lloji qe zbulohet ne bregdetin e Himares, duke i'a shtuar Hartes Arkeologjike te Shqiperise edhe nje zone tjeter me varreza tumulare. Ky eshte padyshim zbulimi i pare dhe kaq i rendesishem pas disa shekujsh ne token shqiptare ne bregdetin jugor”, shkruan ai.