BREAKING NEWS

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!
x

Aktualitet

Aplikimi në hundë i një solucioni me bazë kripe shmang koronavirusin? Përgjigjet ISHP

Aplikimi në hundë i një solucioni me bazë kripe shmang

Instituti i Shëndetit Publik, u ka kthyer përgjigje qytetarëve për mënyrat se si mund të mbrohen nga COVID-19. Një pyetje që është bërë ne adresë të tyre ka qenë dhe nëse pastrimi i shpeshtë i hundëve me sulucion që ka zi bazë kripën mund ti mbroj ata nga infektimi.

Në një postim në mediat sociale, ISHP duke u bazuar në rekomandimet e OSHB,  shkruan se nuk ka asnjë të dhënë që tregon se përdorimi i solucioneve me bazë kripë për pastrimin e hundëve, mbron njerëzit nga infektimi me koronavirusin e ri.

“Kemi të dhëna të limituara të cilat tregojnë se pastrimi i rregullt i hundëve me solucione me pazë kripe ndihmon në shërbimin më të shpejtë nga gripi i zakonshëm. Megjithatë, pastrimi i shpeshtë i hundëve me solucion me bazë krime nuk ka treguar se parandalon infeksionet respiratore”, shkruan ISHP.

Aplikimi në hundë i një solucioni me bazë kripe shmang