BREAKING NEWS

Këshilli Politik ul siparin, Basha bën lëvizjen e radhës, zbulohet se çfarë do të ndodhë nesër në orën 11:00

Këshilli Politik ul siparin, Basha bën lëvizjen e radhës,
x

Aktualitet

Covid 19 Italia bllokon pagesat e taksave për prillin dhe majin, 400 miliardë likujditet dhe 100% kredi të garantuara për Ndërmarjet e Vogla e të Mesme

Covid 19 Italia bllokon pagesat e taksave për prillin dhe majin, 400

Ndihma për të gjitha bizneset, të vogla dhe të mëdha, dhe për të gjitha bizneset e detyruara të mbyllen për shkak të emergjencës së Coronavirus.

Më në fund qeveria siguroi  marrëveshjen në qeveri për një dekret të ri, të miratuar sonte nga Këshilli i Ministrave, i përqendruar në mbështetjen e ekonomisë.

Ndër ndërhyrjet, mbështetja për NVM-të, të cilat do të jenë në gjendje të përfitojnë nga kreditë 100% të garantuara nga Shteti, si për të vetëpunësuarit ashtu edhe për bizneset. Për ato më të vogla, përqindja e angazhimit publik bie në 90%, por mbetet deri në 80% në rolin e kompanive.

"Me dekretin e miratuar sapo - tha Kryeministri Giuseppe Conte - ne japim likuiditet të menjëhershëm për 400 miliardë euro për kompanitë tona, 200 miliardë  € për tregun e brendshëm, 200 miliardë  € të tjera për të forcuar tregun e eksportit. Është një forcë zjarri. Ne kemi aprovuar pezullimin e pagesave dhe kontributeve të ndryshme tatimore, dhe ato që do të mbahen gjithashtu për muajt prill dhe maj ».

200 miliardë të tjera janë të dedikuara për eksportet, fonde që i shtohe  350 miliardë fondit të mëparshëm.