BREAKING NEWS

ISSH nxjerr listën, ja 316 minatorët dhe naftëtarët që do të marrin shtesë pensioni, emrat në Tiranë dhe rrethe

x

Aktualitet

Dalin përgjigjet e Maturës Shtetërore, notat janë për të vënë 'duart kokës'

Gjatë ditës së sotme 36 mijë maturantë në të gjithë Shqipërinë kane zhvilluar provimin e fundit te lëndëve me zgjedhje.Ndërkohë më herët kanë zhvilluar tre provimet e lëndëve me detyrim: Gjuhën e huaj, Letërsisë dhe Matematikë.

Ministria e Arsimit ka publikuar përgjigjet e këtyre tre të fundit dhe rezultatet janë vërtetë zhgënjyese.

Numërohen rreth 2.274 nxënës që nuk kanë kaluar vetëm në lëndën e matematikës,  ndërsa të vlerësuar me notën 10 kanë rezultuar vetëm 0.6 % e nxenësve ose e përkthyer në shifër 220 maturantë.

Kujtojmë që procesi është vënë në pikëpyetje nga opozita për shkak të tezave të provimit që kanë dalë para kohe, duke u shoqëruar kështu me debate të shumta se teza ishte shitur. Ndërsa Ministrja e Arsimit Besa Shahini ka hedhur poshtë akuzat dhe sipas saj në provim ishte e pamundur të kopjohej. 

Klikoni këtu për të parë notat