BREAKING NEWS

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!
x

Aktualitet

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë zbulon kush është anëtari i celulës terroriste që ka vizituar 4 herë Shqipërinë (EMRI)

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë zbulon kush është

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Ardi Veliu ka dhënë sot detaje rreth operacionit ku u zbulua një celulë terroriste iraniane, që do të kryente një akt terrorist në Shqipëri, ditën e Sulltan Novruzit.

Veliu tha se identifikuan emrat më të rëndësishëm që fshiheshin pas kësaj celule, si dhe ‘koka’. Veliu tha se njëri prej anëtarëve të celulës terroriste, personi me pasaportë austriake, shtetas iranian, ka vizituar rreth katër herë vendin tonë. Kreu i Policisë së Shtetit tha se bëhet fjalë për shtetasin Alireza NAGHASHZADEH, i njohur me emrin Erwin Aram.

“Dua të bëj me dije që situata e rendit është e qetë dhe nën kontrollin e forcave dhe agjencive ligjzbatuese. S’ka vend për panik në lidhje me operacionin e bërë. Ne bëmë prezent se agjencia jonë, Drejtoria e Antiterrorit ka punuar gati 2 vite në funksion të monitorimit dhe të mbledhjes së provave për aktivitetin e kësaj celule. Kanë qenë anëtarët e organizatës MEK (Në Manzë). Drejtoria e Policisë arriti të merrte këtë informacion dhe bëri të mundur që në lidhej me këtë informacion të merreshin masa paraprake, duke nisur me organizmin e shërbimit, në të gjitha rrugë kalimet dhe ku do të kishte festime për festën e Sulltan Novruzit. Ka qenë punë e mirëorganizuar nga policia. Kjo celulë aktive është rindërtuar në disa nivele. Personat që kemi bërë prezent, janë kupola e drejtimit të saj. Pjesa tjetër, niveli i dytë, janë nivel zbatues i planit të operacionit. 4 personat e përmendur në komunikatën për shtyp s’janë të arrestuar. Por kanë drejtuar duke qenë ‘koka’ e celulës. Nuk kanë ardhur në Shqipëri, vetëm njëri prej tyre ka ardhur 4 herë. Alireza NAGHASHZADEH, që është shtetas me kombësi iraniane dhe qytetar austriak, me emrin Erwin ARAM, ka ardhur disa hërë në Shqipëri”, tha ai.
 
Pyetjes nëse ka pasur persona të arrestuar nga aksioni në fjalë, Veliu e ripërsëritur se ka pasur persona të shoqëruar, ndërsa 4 anëtarët e Celulës janë ende të lirë.