BREAKING NEWS

Primaret në PD/ Mbyllet numërimi në degën 5 të Tiranës, kush fiton nga 7 kandidatët

Primaret në PD/ Mbyllet numërimi në degën 5 të
x
BREAKING NEWS

Kokalari nuk përmbahet ndaj deputetit të PD-s: Është besnik, por i duhet hequr pak pushteti

Kokalari nuk përmbahet ndaj deputetit të PD-s: Është besnik,
x
BREAKING NEWS

“Shifrat tuaja në mospërputhje me të PD-së”, gazetari ‘zë ngushtë’ Alimehmetin

“Shifrat tuaja në mospërputhje me të PD-së”,
x
BREAKING NEWS

Primaret/ Mori vetëm 32 vota, Sazan Guri shpërthen në akuza: Më vodhën dhe mua

Primaret/ Mori vetëm 32 vota, Sazan Guri shpërthen në akuza:
x
BREAKING NEWS

A ka patur zgjedhës socialistë? Habit me përgjigjen Sali Berisha

A ka patur zgjedhës socialistë? Habit me përgjigjen Sali Berisha
x
BREAKING NEWS

Samiti i BE-së në Tiranë, Vuçiç ndryshon mendje? Ja kur pritet ta marrë vendimin presidenti serb

Samiti i BE-së në Tiranë, Vuçiç ndryshon mendje? Ja
x
BREAKING NEWS

“Në listat e PD kishte socialistë”/ Plas debati në studio mes kandidatit në Kamës dhe Flamur Nokës

“Në listat e PD kishte socialistë”/ Plas debati në
x
BREAKING NEWS

EMRI/ Primaret në PD, përfundon numërimi për Bashkinë e Durrësit, ja kush e fitoi

EMRI/ Primaret në PD, përfundon numërimi për Bashkinë e
x

Aktualitet

Drejtuesi i kësaj Prokurorie rrezikon shkarkimin nga detyra, Komisioneri Publik ankimon vendimin e KPK. Ja shkeljet që janë pikasur

Drejtuesi i kësaj Prokurorie rrezikon shkarkimin nga detyra, Komisioneri

Erjon Shehaj, drejtues i Prokurorisë së Lezhës rrezikon shkarkimin nga detyra për shkak të problemeve në kriterin profesional.

Vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin e tij në detyrë u ankimua nga Komisioneri Publik Florjan Ballhysa, i cili këmbëngul në shkarkimin e prokurorit duke pretenduar se në fashikull paraqiten gjetje dhe rrethana të tilla ligjore e faktike që nuk përmbushin kriteret dhe standardet e etikës dhe rregullat e sjelljes, që garantojnë mbrojtjen dhe forcimin e besimit të publikut.

Sipas Komisionerit, shkeljet profesionale janë të tilla që cenojnë konkluzionin se subjekti arrin nivel minimal kualifikues në kriterin profesional.

“Referuar rezultateve të hetimit administrativ mbi këto akte, Komisioneri Publik çmon se subjekti i rivlerësimit nuk ka dhënë shpjegime bindëse, si dhe nuk ka arritur të provojë të kundërtën e barrës së provës, mbi gjetjet e rezultuara nga burimet e administruara, të cilat duhet të merren në shqyrtim nga ana e Kolegjit”-thuhet ndër të tjera në ankim.

Drejtuesi i kësaj Prokurorie rrezikon shkarkimin nga detyra, Komisioneri

Konkretisht në një procedim penal të vitit 2014 të regjistruar për veprat penale “goditje për shkak të detyrës” dhe “kanosje për shkak të detyrës”, rezulton se i dëmtuari ka qenë një punonjës policie, ndërsa autori person me precedent penal, ndërsa prokurori ndonëse ka zgjatur dy herë afatet e hetimit, nuk ka kryer asnjë veprim dhe në fund e ka pushuar çështjen.

Po në vitin 2014 ai ka hetuar një çështje tjetër për veprën penale “Plagosje e lehtë me dashje” dhe ka vendosur  pushimin e saj duke argumentuar se çështja mund të ndiqej me ankim në gjykatë.

Në ankim thuhet se subjekti i është referuar në vendimmarrje një akt ekspertimi të një procedimi tjetër penal në ngarkim të të njëjtit shtetas. Po ashtu, në vendimin e pushimit nuk është cilësuar vepra penale “dëmtime të tjera me dashje”, për të cilën Prokuroria nuk ka më kompetencë për të vijuar hetimet. Vetë Shehaj e ka pranuar se i është referuar aktit të gabuar.

Mangësitë në kryerjen e veprimeve hetimore kanë sjellë pasoja për të dëmtuarit, thuhet me tej në ankim. Këto janë vetëm disa nga rastet, por Shehajt i janë zbuluar edhe dosje të tjera që ka mangësi të theksuar profesionale që përbëjnë shkak për shkarkim, sikurse kërkon Komisioneri.