BREAKING NEWS

Ndodh për herë të parë në PD/ Zbardhen emrat e 5 anëtarëve të Komisionit të Vlerësimit të Kandidatëve, nga Bujar Nishani tek Besnik Mustafaj

Ndodh për herë të parë në PD/ Zbardhen emrat e 5
x

Aktualitet

Dy shkencëtarë dhe një gjyqtar padisin Conten për masat skandaloze me pasojë vdekjen e 35 mijë italianëve nga Covid

Dy shkencëtarë dhe një gjyqtar padisin Conten për masat

"Trajtimi ishte atje, por u injorua". Në thelb ishte kokëfortë neglizhenca e qeverisë Conte për ta kthyer në masakër në një (35,000 të vdekur)  shfaqjen e  koronavirusit?

Virologu Giulio Tarro së bashku me magjistratin Angelo Giorganni dhe studiuesin mjekësor Pasquale Bacco do të paraqesin një padi në zyrën e prokurorit publik në https://www.libreidee.org/tag/roma/ në Romë dhe një apel në Gjykatën Evropiane të  https://www.libreidee.org/tag/giustizia/  me akuzën mbi  masat e marra nga qeveria gjatë pandemisë në Itali.

Tre ekspertët, njofton Gazeta  do ta bëjnë padinë përmes shoqatës  "L'Eretico", e cila përfshin rreth 2,000 mjekë dhe juristë.

https://www.ilgiornale.it/neës/cronache/bacco-abbiamo-ucciso-persone-terapi a-intensiva-1874356.html>

Siç thuhet në njoftimin për shtyp, janë një seri aspektesh të keqmenaxhimit të emergjencës Covid-19 në Itali,  veçanërisht nga pikëpamja mjekësore-shkencore, epidemiologjike dhe juridike. “Qasje të gabuara diagnostikuese, trajtime të papërshtatshme, masa të përmbajtjes të infeksionit dhe të https://www.libreidee.org/tag/sikurzza/>  sigurisë të cilat janë   në fuqi edhe  sot.

“Ne kemi vrarë njerëz, edhe pse ishin  në kushtet e mirëbesimit, sepse jemi përballur me një situatë të re, por në kujdes intensiv u  aplikua trajtim i gabuar”, thonë tre personalitetet akuzatorë dhe akuzojnë punonjësit e shëndetësisë: “U tha mos përdorni anti-inflamatorë, të cilat tani janë baza e terapisë. Sot dihet që protokolli terapeutik për luftimin e koronavirusit ishte i gabuar: ishte ajo, dhe jo virusi  që shkaktoi mijëra të vdekur. Ministria e Shëndetësisë mbrojti veten duke argumentuar që qysh prej këtij viti virusi ishte i ri, ata nuk dinin si ta zgjidhnin

"Në realitet, në menaxhimin e krizës janë shkelur rregullat më themelore të cilat ishin të detyrueshme për tu ndjekur.  Nuk u   përdor heparina dhe u krye ventilimi i thellë ", thuhet  në shkrimin e gazetës (<https://www.libreidee.org/tag/crisi).

Ndërkohë që vetë  Bacchus akuzon: "Unë pashë bazat e mushkërive të pacientëve me Covid gjatë autopsisë, dhe ato ishin djegur plotësisht sepse oksigjeni i pastër iu dërgua me shumë  presion duke  krijuar një djegie të vërtetë. Pastaj u krijuan tromboembolizmi, sepse oksigjeni nuk qarkullonte sepse mushkëritë ishin i bllokuar.  Mjekët ndoqën udhëzimet e qeverisë duke përdorur një protokoll plotësisht të gabuar. Ishte si  të trajtoje diabetikun me sheqer”.

Sipas akuzës, në ankesë, ekziston edhe përdorimi i maskave ”, për të cilat vetë ministria e shëndetësisë  parashikon kundërindikacione të mundshme .  Vëmendje gjithashtu për administrimin e ventiluar të vaksinës, mund të ndodhë vetëm me kusht që të jeë vullnetare dhe transparente. Komiteti juridik i shoqatës "L'Eretico" tashmë ka përgatitur formën që qytetarët  mund ta përdorin atë për të kërkuar punëdhënësit të tyre https://www.libreidee.org/tag/lavoro/  (ose drejtuesit të shkollës, në rastin e shkollave) "për të marrë përgjegjësi civile dhe penale për çdo dëmtim i shëndetit që rrjedh nga përdorimi i maskës ". Një formë analoge është përgatitur për supozimin e

https://www.libreidee.org/2020/07/cure-ignorate-ecco-la-strage-covid-denunchiatus/

Pëlqimi i informuar i pacientit për përdorimin e vaksinës kërkohet me ligj: çdo kundërindikim që vjen nga trajtimi duhet të tregohet nga mjeku, që pacienti të vendosë nëse do ta pranojë apo jo trajtimin duke qenë i informuar për  dëmet e mundshme. Formularët u botuan në faqen e internetit të shoqatës, dhe tashmë mund t'i shkarkoni falas.  "Gjëja më e keqe është se askush nuk ka kërkuar falje. Tani është  thënë se  janë aplikuar terapitë e gabuara, dhe asnjë nuk tha "ne kemi gabuar". Kështu që pas një shkalle të parë dërguar tashmë qeverisë në maj, te  Istituto Superiore di Sanità dhe Presidentët e Rajoneve, shoqata "L'Eretico" do të prezantojë në orët e ardhshme  kërkesë për vlerësim penal.

Akuza: U morën masa qartësisht të pasakta, përkundër supozimeve mbi të cilat ato ishin  themeluar, të cilat nuk  kanë gjetur rakordim me bashkësinë shkencore në marrëveshje. Masat që atëherë u mohuan nga studimet dhe kërkimet ndërkombëtare, si dhe nga realiteti i fakteve. Veçanërisht, krahasuar me punën e Komitetit Teknik-Shkencor të qeverisë, shoqata vëren se nuk ka shtjelluar indikacionet dhe provat alternative shkencore të sugjeruara nga disa ekspertë.

Gjithashtu ata do të kërkojnë nga gjykata të kërkojë të kontrollojë nëse ekzistojnë kushte të konfliktit të interesit të tilla që të ndikojnë në vendimet e marra.