BREAKING NEWS

‘Pa shiko sa të thella qenkan punët!’, përgjimet e antimafias italiane, paralajmëron Artan Hoxha dhe zbulon emrin kush është ‘peshku i madh’

‘Pa shiko sa të thella qenkan punët!’, përgjimet e
x

Aktualitet

Eni Vasili e pyeti për vendimin e papritur, shefja e ISHP tregon arsyen: Në deklaratat e politikanëve janë dy gjëra që...

Eni Vasili e pyeti për vendimin e papritur, shefja e ISHP tregon arsyen:

Sot është vendosur që shkollat të mbyllen pjesërisht, me një kombinim të mësimit online dhe atij fizik.

Më herët Rama dhe Komiteti Teknik thanë se shkollat nuk janë vatra infeksioni, por sot u mor ky vendim, që gazetarja Eni Vasili e ka cilësuar si të papritur.

Nga ana tjetër shefja e ISHP-së Albana Fico ka thënë në “open” se arsyeja është pasi në repartet pediatrike po shtohet numri i fëmijëve me viroza respiratore.

Vasili: Ju thatë, Rama tha se nuk janë vatra shkollat, pse ky ndryshim i papritur?

Fico: Ky nuk është ndryshim i papritur, pasi kemi thënë që situata monitorohet në kohë ditore. Është një situatë që vlerësohen të gjitha grupet. Kështu u vlerësuan dhe shkollat. Në deklaratat e politikanëve janë dy gjëra që nuk shpjegohet. Me uljen e temperaturave janë rritur dhe numrat e pacientëve fëmijë me gjendje gripale.

Vasili: Do jenë vetë shkollat që do vendosin si do ndodhë kombinimi mes online dhe fizikes?

Fico: Ne e kemi të parashikuar këtë. Kur ka prezencë fizike do shoqërohet me prokollin e caktuar. Ne kemi rekomanduar që të jetë MSH ajo që do e vendosë këtë gjë, se si do bëhet kombinimi. Në reparte pediatrike ka shtrim të fëmijëve me viroza respiratore. Ndaj kjo është një përkujdesje e shtuar.