BREAKING NEWS

Kush do jenë ministrat e ardhshëm të Ramës? Kreshnik Spahiu nxjerr për herë të parë EMRAT: Do ketë prurje të reja!

Kush do jenë ministrat e ardhshëm të Ramës? Kreshnik Spahiu
x

Aktualitet

Çështja e bllokimit të Rinasit, avokati i kontrollores Flora Ndreca del me deklaratën e fortë: Masat nuk justifikohen, ajo ndodhet në arrest shtëpie dhe...

Çështja e bllokimit të Rinasit, avokati i kontrollores Flora

Avokati Florian Kola, që mbron çështjen e një prej kontrollorëve arrestuar për shpërdorim detyre, Flora Ndrecës, thotë se shkaqet duhen parë më gjerë, ku sipas tij  “ka patur indiferentizëm tek shteti, ata abuzojnë duke thënë që në gjithë boten ka patur reduktim të pagave. Është e vërtetë, por kjo ka ndodhur me  marrëveshje, fakti që nuk ka patur marrëveshje, që nuk është folur me to dhe nuk është përcaktuar një afat ka bërë që kontrollorët të reagojnë”, thotë ai.

Avokati nënvizon edhe që ndaj të arrestuarve është vendosur një masë jo proporcionale me ngjarjen. “Kontrollorët kanë plotësuar formularin e paaftësisë, diçka që është konsideruar si vepër penale, ndërkohë që kontrata e tyre e cilëson mosparaqitjen pa shkaqe të justifikuara si motiv për largim nga puna, dhe në asnjë rast në burg. Ata kanë shfrytëzuar deklaratën e paaftësisë, plotësimi i disa prej tyre i formularit i ka dhënë gjithçkaje formën e protestës, ndërkohë që është një instrument ligjor”, thotë ai për A2, duke shtuar  në qoftë se shteti nuk kishte të ardhura mund t’i zëvendësonte, por nuk kishte sens të përgjysmonte rrogat.

Për sa i përket rolit të Flora Ndrecës që ai përfaqëson, avokati deklaron se  “ka qenë sekretare e sindikatës, ka patur të drejtë të informojë drejtuesit për deklaratat e paaftësisë, nuk ka rol tjetër përtej asaj të koordinatorit, për sa i përket shpërdorimit të detyrës, ajo është në arrest shtëpie, vendim që do të apelohet”.