BREAKING NEWS

Ndërron jetë kompozitori i njohur Avni Mula

Ndërron jetë kompozitori i njohur Avni Mula
x

Aktualitet

Ja si mashtrohet me testet dhe si rritet numri i të infektuarve, Gjermania përdor 25 cikle amplifikimi dhe del me numrin më të ulët të infeksioneve në botë

Ja si mashtrohet me testet dhe si rritet numri i të infektuarve, Gjermania

Harta që tregon se Gjermania është shumë më pak "e infektuar me Covid" se të gjitha vendet e tjera evropiane ka shkaktuar një ndjesi të caktuar dhe ka ngjallur ironi. Një parandalim më i pakrahasueshëm më i mirë i bllokimeve?

Një hile?

 Një trillim?

Një lajm i rremë?

Misteri zbulohet shpejt nga spitali francez Léopold Durocher ku sqarohet se  varet nga ciklet e amplifikimit të testit PCR të miratuar në vende të ndryshme. Me 40 cikle amplifikimi ka 20,000 pozitivë. Me 45 cikle të amplifikimit, pozitivët bëhen 30 mijë. Gjermania përdor 25 cikle amplifikimi dhe pozitivët e saj janë 7,000.

Mashtrimi i ndyrë nuk bëhet nga autoritetet gjermane, por nga ato vende që miratojnë cikle amplifikimi 40-45. Në atë nivel testi PCR "sheh" mbetje të viruseve të vdekura, dhe madje edhe më shumë, mikrobe në rrethinë.

Më poshtë  i njëjti shpikës i PCR, për të cilin ai mori çmimin Nobel, Dr. Kary Mullis ka thënë thënë: “Çdokush mund të testohet pozitivisht për çdo gjë, me testin PCR, nëse e bëni atë mjaft kohë (dmth. duke shumëzuar ciklet e amplifikimit) ". Për këtë arsye, laureati i Nobelit paralajmëroi, që testi i tij të mos përdoret si mjet diagnostikues.

Dikush ka bërë analogjinë me optikën: me dylbi 5x tashmë mund të shihni një numër të mirë të yjeve; por me teleskopin në zmadhim 500x ju shikoni galaktikat, unazat e Saturnit dhe pikën e Jupiterit. Nëse amplifikoni sinjalin PCR, të themi, 60 herë, zbuloni mbetjet e ADN-së nga ndonjë virus që keni pasur në vitet e kaluara, gripi nga vitet më parë, dhe madje edhe viruset e fqinjit tuaj. "Pothuajse çdo gjë", siç shprehet Mullis.

Raportohet një efekt eksponencial: në 45 cikle, ADN-ja e mostrës amplifikohet 35 miliardë herë (me 12 zero), 32,000 herë më shumë sesa me PCR me 30 cikle, që duket se është norma 2 në fuqinë e 30-të kundrejt 2 në 

Sigurisht, gjithashtu rezulton "se mjekët e përgjithshëm gjermanë në shkurt dhe mars pëdorën 1,710,000 doza ditore të hidroksiklorokinës dhe vdekshmëria e tyre është 1/4 në raport me Italinë". AIFA ka ndaluar përdorimin e antimalarikut të vjetër, i cili duhet të zgjojë disa dyshime; gjithashtu në lidhje me pretendimet e rreme për rrezikshmërinë e ilaçit - i përdorur për 70 vjet si antimalarik - i zbuluar nga OBSH dhe Lancet, për qëllime të dukshme dashakeqe.

Tani një grup mjekësh italianë po i bëjnë thirrje AIFA-s për të lejuar përdorimin e hidroksiklorokinës.

https://twitter.com/i/status/1315485578897620994