Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Prag lufte mes Turqisë dhe Greqisë! Kryeministri Rama befason gazetarin grek, ja çfarë i thotë për Erdogan

Prag lufte mes Turqisë dhe Greqisë! Kryeministri Rama befason
x

Lifestyle

Jeni në rrugën e duhur nëse i praktikoni! Njihuni me 10 zakonet e përditshme që parashikojnë suksesin tënd

Jeni në rrugën e duhur nëse i praktikoni! Njihuni me 10 zakonet e

Mendoni se si këto këshilla do t’ju ndihmojnë të balanconi nevojat tuaja konkurruese dhe të arrini potencialin tuaj të plotë.

1.Gjumi i mjaftueshëm

Një studim shikoi mënyrat se si zakonet e njerëzve në jetën e përditshme ndikojnë në suksesin e tyre. Ky studim tregoi se njerëzit mund të jenë shumë të suksesshëm nëse bëjnë gjumë të mjaftueshëm në jetën e përditshme.

2.Praktikimi i vetë-kontrollit

I njëjti studim zbuloi se zakonet e mira ditore janë po aq të rëndësishme sa shfaqja e vetëkontrollit në jetën e hershme. Vetë-kontrolli sjellë një ndjenjë të lartë të vetëvlerësimit dhe një aftësi më e jashtëzakonshme për t’u marrë me stresin, si dhe një rrezik më të ulët të përdorimit të drogës.

3.Ndryshimi i rutinës dhe zakoneve

Një burim tjetër nga Instituti Kombëtar i Diabeteve dhe Sëmundjeve të tretjes dhe Veshkave zbuluan se ndryshimet në stilin e jetës parandalojnë diabetin dhe mbipeshin.

4.Bëni përpjekje

Nëse doni të jetoni më mirë, prapë duhet të bëni një përpjekje. Njerëzit të cilët nuk duan të zhvillojnë probleme shëndetësore të lidhura me një dietë të dobët mund të bëjnë dy gjëra. Mund të bëhen më aktivë dhe të hanë më mirë.

5.Inspironi të tjerët që të motivoheni ju

Ka më shumë të ngjarë të vendosni qëllime dhe t’i përmbushni ato nëse njerëzit e tjerë po monitorojnë përparimin tuaj.

6.Praktikimi i mirësjelljes

Kjo do t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë. Kjo do të thotë që ju të merrni kohë për të pranuar atë që ju jeni mirënjohës.

7.Dëgjoni trupin

Nëse injoroni shenjat e dhimbjes, për shembull, një problem i rregullueshëm mund të përkeqësohet. Nëse i kushtoni vëmendje asaj që trupi juaj ju tregon, mund të ketë kohë për të ndryshuar zakonet e këqija të përditshme.

8.Rrethimi i vetes me njerëz pozitiv

Kërkoni mundësi për të shkëmbyer ide me njerëz të tjerë. Ata mund të jenë mendje-mendje edhe nëse janë duke punuar në të njëjtin projekt si ju. Rekomandohet gjithashtu të gjeni njerëz me pamje të ndryshme.

9.Mos e konsideroni veten mbi të tjerët

Suksesi është i shpejtë. Njerëzit që gjejnë lumturi afatgjatë nuk kanë frikë të dështojnë. Ata e shohin çdo sfidë si një mundësi mësimi dhe e dinë se mësojnë më shumë nga dështimi.