BREAKING NEWS

Këshilli i Bashkisë i jep titullin “Qytetar Nderi i Skraparit”, Spartak Brahos, në vlerësim të veprimtarisë së tij të shquar si deputet, si publicist dhe veprimtar i devotshëm shoqëror

Këshilli i Bashkisë i jep titullin “Qytetar Nderi i
x

Aktualitet

“Ka lexoj Sali Berishën, frutat po shkarkohen... po këta fisq*ra plera m*ti;” biznesmeni i njohur kërkon pafajësinë në Apel (Zbardhet transkripti që Prokuroria ka përdorur si provë)

“Ka lexoj Sali Berishën, frutat po shkarkohen... po këta fisq*ra

Arbër Çekaj kërkon pafajësinë në Gjykatën e Posaçme të Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar.Më 15 shtator Gjykata e Posaçme kundër Krimit dhe Korrupsionit dënoi me 21 vjet burg Arbër Çekajn, pronarin e kompanisë “Arbi Garden” në kontenierët e së cilës bashkë me bananet u zbuluan nga policia 613 kilogramë kokainë, në shkurt të 2018.

Në bazë të nenit 406/1 të Kodit të Procedurës Penale i ulet 1/3 e dënimit dhe dënohet me katërmbëdhjetë vite burgim.

Çekaj u shpall fajtor për kryerjen e veprave penale “Trafikimi i narkotikëve”,“Grupi i strkturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal”, parashikuar përkatësisht nga nenet 283/a/1, 333/a/1, në lidhje me nenet 28/4 dhe 334/1 të Kodit Penal.

Vetë Çekaj kërkon pafajësinë.

“Gjatë gjykimit nuk u paraqit asnjë provë direkte që të lidhë të pandehurin Arbër ÇEKAJ me këtë vepër, në gjykim nuk u paraqit asnjë provë shkresore (akt ekspertimi biologjik, kimike, etj) provë materiale (të përfituara nga aktet e ekspertimit dhe transkriptimet) apo dëshmitarë okularë që të provojë këtë akuzë ndaj të pandehurit. Në analizë të provave të paraqitura nga ana e organit të akuzës, çmojmë se niveli i shkallës së të provuarit të akuzës së “Trafikimit të narkotikëve” dhe “Grupi i strukturuar kriminal” ndaj të pandehurit është inekzistent….” thuhet ne dokumentin e ankimimit.

Transkripti qe prokuroria ka perdorur si provë eshte

Donaldo Nr.85234, 27/02/2018 13:59:16: CA BANE ?;

Arbër Nr.85236 27/02/2018 13:59:28: HIC;

Arbër Nr. 85238 27/02/2018 13:59:41: KA LEXOJ SALI BERISHËN;

Arbër Nr. 85240 27/02/2018 13:59:43: HAHA;

Donaldo Nr.85242, 27/02/2018 14:00:11: FRUTAT PO SHKARKOHEN NJËRI E TRJETRIN MË THIRRI LINDI QË DUAN TA KONTROLLOJNË E MORA DY PUNTORË KA NISËM ME SHKU;

Donaldo Nr. 85245, 27/02/2018 14:00:14: HAHA;

Arbër Nr.85246, 27/02./2018, 14:00:33: OK

Avokati Maks Haxhia thote se akuza ka keqintepretuar përgjimet dhe transkripti dhe biseda eshte përdorur nga ana e organit të akuzës në mënyrë të qëllimtë dhe në kontekst të kundërt.

“Pra nga konteksti i bisedës del shumë qartë që komunikimi nuk ka pas atë ngjyrim që i ka dhënë organi i akuzës por thjeshtë një bisedë normale dhe e qeshura HAHA ka qenë në sajë të përgjigjes që Arbëri i ka dhënë Donaldos duke i thënë që po lexonte Sali Berishën… ” thote Haxhia ne dokument dhe ve ne dispozicion te gjykates transkriptin e plote.

Rrjedha e bisedës së mësipërme të transkriptuar vazhdon si më poshtë:

 Arbër  27/02/2018 18:09:36: Çfarë problemi ka;

Donaldo 27/02/2018 18:10:09: Se di akoma spo me thonë;

Arbër  27/02/2018 18:10:27: Ok

Arbër  27/02/2018 18:10:39: A i morët frutat

Arbër  27/02/2018 18:10:47: Apo akoma ?

   Donaldo 27/02/2018 18:11:12: jo jo janë shkarkuara jashtë frutat e ne po presim këtu

te gjithë.

Arbër  27/02/2018 18:11:26: Ok

Arbër  27/02/2018 20:24:48: o vlla mbaruat

   Arbër  27/02/2018 20:24:58: se ju lanë aty

   Arbër  27/02/2018 20:25:33: je që në mëngjes në punë;

   Donaldo  27/02/2018 21:18:16: jo me këtu jemi akoma

   Donaldo  27/02/2018 21:18:34: i ngarkuam

   Arbër  27/02/2018 21:18:35: Pse o vlla

   Arbër  27/02/2018 21:18:40: Çfarë kanë

   Donaldo  27/02/2018 21:18:43:  e po presim te japin ok që të dalim

   Arbër  27/02/2018 21:18:52: A janë normal

   Arbër  27/02/2018 21:18:59: 12 ore aty

   Donaldo  27/02/2018 21:19:23: le se jemi ngrire

   Arbër  27/02/2018 21:19:35: ma bëni hallall

   Donaldo  27/02/2018 21:19:42: ka presim jemi besoj mbarojmë për nja gjysmë ore

   Donaldo  27/02/2018 21:19:42: ko mo ca faji ke ti;

   Arbër  27/02/2018 21:19:57: se nuk isha vet aty;

   Donaldo  27/02/2018 21:19:59: po këta fisqira plera muti;

   Arbër  27/02/2018 21:20:16: po ku me e dite unë se çmenden ata kara;

   Arbër  27/02/2018 21:20:25: na kane marre inat;

   Arbër  27/02/2018 21:20:39: tatimet, këta spo kuptoje çfarë kane ?:

   Donaldo  27/02/2018 21:20:47: vari karin se për inat jan ka na e bëjnë për me marre

Lek;

   Arbër  27/02/2018 21:21:02: asnjë leke mos jua jep;

   Donaldo  27/02/2018 21:21:09: asnjë kafe sja u dhamë;

   Donaldo  27/02/2018 21:21:13: se lek të harrojnë;

   Arbër  27/02/2018 21:21:14: nëse ju lanë nje muaj att

   Arbër  27/02/2018 21:21:20: kontrolloni thuaj;

   Arbër  27/02/2018 21:21:47: po për ditë me kontroll i kemi atje po aty po scaner te

gjitha tani çfarë duan ma shumë;

   Arbër  27/02/2018 21:21:59: shtet koti;

   Donaldo  27/02/2018 21:22:09: shtet hajdut;

   Arbër  27/02/2018 21:23:14: ok më trego pra

   Arbër  27/02/2018 21:23:29: edhe a i ke punëtorët me shkarkue

   Arbër  27/02/2018 21:23:35: te puna

   Donaldo  27/02/2018 21:23:49: po te puna jane;

   Arbër  27/02/2018 21:23:35: ok;

   Arbër  27/02/2018 21:26:40: marrjau letrën e kontrollit;

   Donaldo  27/02/2018 21:27:19: po po;

Arbër  27/02/2018 22:33:13: A mbaruat akoma

Donaldo  27/02/2018 22:33:55: jo jo po presim me sjell letrat akoma

   Arbër  27/02/2018 22:34:14: a folët me ta

   Arbër  27/02/2018 22:34:24:  a janë normal o vlla

   Donaldo  27/02/2018 22:34:38: ka presim me ardh te gjithë me firmos proces

Verbalin;

   Arbër  27/02/2018 22:34:55: sjemi skllevër ku karrin janë;

   Arbër  27/02/2018 22:35:12: me i fut në gjyq;

   Arbër  27/02/2018 22:35:40: qënkan jo normal;

   Donaldo  27/02/2018 22:36:09: ishalla mbarojmë sonte njëher e vari karin se ca me

ju ba

   Arbër  27/02/2018 22:36:09: pse thonë sbën sonte apo si

   Donaldo  27/02/2018 22:36:47: po shkon ora 11;

   Arbër  27/02/2018 22:36:57: e di;

   Donaldo  27/02/2018 22:36:58: nuk të lënë me dalë pas orës 11;

   Arbër  27/02/2018 22:37:07: po thirrju

   Arbër  27/02/2018 22:37:12: po thuaju o vëlla;

   Arbër  27/02/2018 22:37:17: cfarë po bëni;

   Arbër  27/02/2018 22:37:22: me kënd je aty;

   Donaldo  27/02/2018 22:37:28: skanë gjë në dorë këta;

   Donaldo  27/02/2018 22:37:39: po presin me ardh nga tirana;

   Arbër  27/02/2018 22:37:40: kush ka në dorë;

   Donaldo  27/02/2018 22:37:47: me tosin jam;

   Arbër  27/02/2018 22:37:52: me ardhë pse;

   Arbër  27/02/2018 22:38:01: a e kontrolluan;

   Arbër  27/02/2018 22:37:20: Ai që fola me të tha jam nga tirana;

   Donaldo  27/02/2018 22:38:26: po po me firmos procesverbalin ata që ishin ne

Kontroll

            Donaldo  27/02/2018 22:38:32: ata po presim që fole ti;

   Arbër  27/02/2018 22:38:35: anti narkotiku;

   Donaldo  27/02/2018 22:38:36: me ardh me firmos;

   Arbër  27/02/2018 22:38:35: po a janë normal pse ikën pa firmos;

   Arbër  27/02/2018 22:39:09: kush jua ka numrat;

   Arbër  27/02/2018 22:39:21: nuk është Arlindi;

   Donaldo  27/02/2018 22:39:42: jo ka ik Arlindi se njëherë thanë mbaruam;

   Donaldo  27/02/2018 22:39:50: sdi është e ngatërrume;

Më të lexuarat