BREAKING NEWS

Ekipi i Donald Trump publikon VIDEO-SKANDALIN me zgjedhjet

Ekipi i Donald Trump publikon VIDEO-SKANDALIN me zgjedhjet
x

Aktualitet

Liroi të dënuarin me burgim të përjetshëm, KLGJ bën një tjetër lëvizje për gjyqtarin Markelian Kuqon, çfarë është vendosur?

Liroi të dënuarin me burgim të përjetshëm, KLGJ

Ditën e sotme Këshilli i Lartë Gjyqësor ka marrë në pyetje gjyqtarin e Korçës Markelian Kuqon. Hetimi disiplinor ndaj gjyqtarit Markeljan Kuqo lidhet me lirimin nga burgu të një të burgosuri më dënim të përjetshëm.

Bëhet me dije se ILD i ka rekomanduar KLGJ shkarkimin e gjyqtarit Kuqo.Kuqo herën e fundit ka deklaruar se ‘’Kam qenë subjekt disiplinor një herë, nuk kam marrë masë’’. Ndërkohë ai më parë ka deklaruar se po paragjykohej dhe nuk i kuptonte arsyet e hetimit ndaj tij.

Nëse do shkarkohet apo jo, KLGJ vendimin do e marrë më 5 nëntor në rast se nuk e shtyn për herë të tretë.

Në shkurt të vitit të kaluar Kuqo urdhëroi lirimin me kusht të të dënuarit Gerd Gjinararin.I arrestuar në Itali në vitin 1997 dhe më pas i dënuar me burgim të përjetshëm, Gerd Gjinarari, e pa veten jashtë qelisë, vitin e shkuar pasi në 14 shkurt gjykatësi i Korçës Markelian Kuqo pranoi kërkesën e tij për lirim me kusht.

Në Itali, Gjinarari, u akuzua për disa vepra penale, nga vrasja te armëmbajtja pa leje, trafik lëndësh narkotike dhe kryerje të krimit nga banda të armatosura. Prej vitit 2014 ai po vuante dënimin në Shqipëri, në burgun e Drenovës.