BREAKING NEWS

Këshilli Politik ul siparin, Basha bën lëvizjen e radhës, zbulohet se çfarë do të ndodhë nesër në orën 11:00

Këshilli Politik ul siparin, Basha bën lëvizjen e radhës,
x

Aktualitet

Lufta me koronavirusin në Shqipëri, specialisti i shëndetit publik: Numri i epidemiologëve nuk është në nivelin e duhur!

Lufta me koronavirusin në Shqipëri, specialisti i shëndetit

Specialisti i shëndetit publik dhe pedagogu Indrit Seferi, është shprehur se aktualisht janë vetëm 15 epidemiologë që merren me gjurmimin e rasteve të dyshuara me koronavirus dhe sipas tij, ky numër është i pamjaftueshëm.

Ai thekson se testimi i sa më shumë personave të dyshuar do të jepte një panoramë më të qartë të shtrirjes së koronavirusit në vend.

“Në Shqipëri kemi një numër të vogël të testimeve. Nga ana tjetër, numri i specialistëve epidemiologë nuk është në nivelin e duhur, duhet një numër më i lartë. Ne kemi vetëm 15 epidemiologë, të cilët kanë barrën për të gjurmuar të gjithë rastet e dyshuara për koronavirus. Besoj se nuk janë numrat e nevojshëm, duhet të shtohen më shumë. Aktualisht nuk ka një udhëzim konkret, pasi janë 250 të diplomuar që mund të japin ndihmë në këtë drejtim. Specialistët e shëndetit publik të vihen në dispozicion, pasi kanë pasur një vështirësi”, u shpreh Seferi për “A2 Neës”.