BREAKING NEWS

“Braktisi” Berishën, Agron Duka zbulon pse do të garojë i vetëm në zgjedhje

“Braktisi” Berishën, Agron Duka zbulon pse do të
x
BREAKING NEWS

Rritja e pëlqyeshmërisë për Alibeaj, pedagogia: Ty nuk mundet të të duket Edi Rama një njeri...

Rritja e pëlqyeshmërisë për Alibeaj, pedagogia: Ty nuk
x
BREAKING NEWS

U raportua për atentat, policia zbulon si qëndron e vërteta: Çfarë ndodhi në aksin Tiranë-Lezhë

U raportua për atentat, policia zbulon si qëndron e vërteta:
x
BREAKING NEWS

KQZ kërkon gjobitjen e tre kryebashkiakëve dhe disa zyrtarëve të tjerë (EMRAT)

KQZ kërkon gjobitjen e tre kryebashkiakëve dhe disa zyrtarëve
x
BREAKING NEWS

Aksident me vdekje/ Bie nga skela 53-vjeçari, dalin detajet e para

Aksident  me vdekje/ Bie nga skela 53-vjeçari, dalin detajet e para
x
BREAKING NEWS

Deputetja e PS ka 'dy fjalë' për patronazhistët

Deputetja e PS ka 'dy fjalë' për patronazhistët
x
BREAKING NEWS

Tronditet Lezha/ Të shtëna me armë zjarri, zbardhen dyshimet e para

Tronditet Lezha/ Të shtëna me armë zjarri, zbardhen dyshimet e
x
BREAKING NEWS

Berisha prezanton kandidatin për zgjedhjet e 14 majit dhe thumbon qeverinë: Kjo qeveri në 8 vite mori borxh 5 miliardë euro

Berisha prezanton kandidatin për zgjedhjet e 14 majit dhe thumbon
x

Aktualitet

Mega-operacioni i SPAK/ Nga ‘Mushka’ ‘tymi’ dhe ‘çokollata’, përgjimet nxorën zbuluar bandën italo-shqiptare, kodet që përdorte grupi i trafikut të drogës. Zbardhet dosja

Mega-operacioni i SPAK/ Nga ‘Mushka’ ‘tymi’ dhe

Zbardhen detaje nga dosja hetimore në lidhje me operacionin antidrogë që u finalizua falë bashkëpunimit të Antimafias Italiane dhe Policisë Shqiptare, për të cilin SPAK lëshoi 21 urdhërarreste. Kujtojmë se nga këto arrestime janë ekzekutuar 15 masa.

Gazetarja Klodiana Lala ka siguruar dosjen e plotë hetimore, ku tregohet se si funksiononte dhe organizonte grupi kriminal i shqiptarëve dhe shtetasve të huaj, për të organizuar trafikun.

Kështu, në dosje përcaktohet se në banesën e Alfred Lulit u gjetën dhe sekuestruar 5 fletore dhe fletë të shkruara me dorë, me numra, sasi dhe emra e llogari të aktivitetit të shitjes së drogës. Nga ekzaminimi i këtij dokumentacioni u konstatua se bëhej fjalë për një kontabilitet të pjesshëm që lidhej me periudhën korrik 2015-2017. Në to shihet se përdorej gjuhë e koduar me simbole dhe fjalë që tregonin sasitë dhe llojin e lëndës narkotike.

Konkretisht, simboli S tregon për lëndën narkotike të llojit marijuanë me origjinë nga Spanja, ndërsa simboli A tregon për lëndën narkotike të llojit marijuanë nga Shqipëria. Po ashtu simboli H, flet për substancë narkotike e llojit kokainë, ndërsa fjala ‘tym’ ose ‘çokollatë’, flet për hashashin. Ndër të tjera, në kodin e përdorur nga ky grup kriminal ishte dhe fjala ‘copë’ që përdoret për të treguar 1 gramë, ndërsa fjala ‘pako’ përdoret për të treguar 1 kg. Mes të tjerash në dosje përcaktohet se fjala ‘lek’, monedhë shqiptare për të treguar monedhën në euro, ndërsa fjala “Mushka” përdoret për të treguar korrierin e ngarkuar për transportin e drogës ose parave.

NJOFTIMI I SPAK
1. Ekzekutimin e vendimit me nr.O1, date 23.01.2023 te Gjykatés Posaçme e Shkalles se Pare per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Tirane, me ane te cilit Eshte vendosur:
15 Caktimin e masës se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Braniol Liço alias Branjol Liço alias Branjol Ago, i biri
i Agron, lindur me 13.10.1975, banues ne Durrès, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”‘, “Grupi i strükturuar kriminal’, “Kryerja e
veprave nga grupi i strukturuar kriminal”‘, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I). si dhe nenet 28/4, 333/a/1 dhe 334/1 te Kodit Penal.

2) Caktimin e masts se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndai shtetasit Gernard Beu alias Gernard Lico alias Gernard Ago, i biri i Agron, lindur me 03.08.1982, banues ne Durrës, si i dyshuar pêr verat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”, “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I). si dhe nenet 28/4, 333/a/1 dhe 334/1 te Kodit Penal.

3) Caktimin e mases sE sigurimit “arrest ne burg™-e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Emirjan Beu, i biri i Qemal, lindur me 20.11.1991, banuesne Durres, si i dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitja e markotikève”, “Grupi ¡strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, tE parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4, 333/a/1 dhe 334/1 te Kodit Penal.

4) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Dorian Beu, i biri i Sadik, lindur nit 30.04.1979, banues
ne Durrès, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotik&ve”, “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

5) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne burg”‘ e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndai shtetasit Syrian Tola, i biri i Veladin, lindur me 26.03.1980, banues
– ne Durrès, si i dyshuar pèr veprat penale “Prodhimi dhe shitia e narkotikève”, “Grupi i strukuruar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, ie parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 de 334/1 te Kodit Penal.

6) Caktimin e masês se sigurimit “arrest ne burg’ e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Igli Lala alias Oltion Lala, i biri i Hajdar, lindur me 07.04. 1975, banues ne Durres, si i dyshuar pèr veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”. “Grupi i strukturuar kriminal”‘, “Kryerja e veprave nga grupi i
strukturuar kriminaP*, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si dhe nenet 2814, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal. ” Kakimin e masts st sigurimit “arrest ne burg” e parashiknar nga nehi 538. 7 K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Ramazan Grada, i biri i Lulzim, lindur me 13 06.1990, banues ne Durrès, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikève”; “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”‘, tè parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si de nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

8) Caktimin e masës se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Florid Vukaj, i biri i Ndue, lindur me 30.08.1997, banues nè Malêsi e Madhe, si i dyshuar pèr veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikève”, “Grupi i strukturuar kriminal*, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar Kriminal’, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

9) Caktimin e mases se sigurimit “arrest me burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndai shtetasit Giergi Zefi, i biri i Gjon, lindur me 06.05.1992, banues ne Durres, si i dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”. “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga nen 283, paragrafi (1), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

10) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Renato Zefi, i biri i Gon, lindur me 23.05.1990, banues ne Durrés, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”, “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal’, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 [email protected] Kodit Penal.

11) Caktimin e mases st sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Rexhep Dallupi, i biri i Tomorr, lindur mE 29.03.1987 banues nè Pegin, si i dyshuar p§r veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”. “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”. te parashikuara nga neni 283, paragrafi (J), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

12) Caktimin & mases st sigurimit “arrest nie burg” c parashikuar nga neni 238 ; – K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Alfred Luli, i biri i Dod, lindur me 22.04.1982, banues ne Tirant, si i dyshuar pèr veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkorikeve”, “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (V), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

13) Caktimin e mases st sigurimit “arrest ne burg** e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndai shtetasit Giergji Luli, i biri i Dod, lindur me 13.06.1992, banues nE Tirane, si i dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikève”, “Grupi i strukturuar kriminal’, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal’, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Samir Prenga, i biri i Preng, lindur mè 11.05/ banues n€ Tirane, si i dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitia e narkortere “Grupi i strukturuar kriminal*, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar krimingl te parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si he nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/
PRETARS Kodit Penal.

15) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndai shtetasit Lorik Prengaj alias Fabio Prenga, i biri i Preng, lindur mè 06.12. 1985, banues ne Tirane, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikève”‘, “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

16) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Francesko Ceçi alias Francesko Ceci, i biri i Alfred, lindur me 18.07.1990, banues ne Durrès, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve”, “Grupi i strukturuar kriminal”‘, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (1), si dhe nenet 28/4,333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

17) Caktimin e masës se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Ilir Duro, i biri i Agush, lindur me 25.04. 1972, banues ne Tirane, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikeve” “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal’, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4. 333//2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

18) Caktimin e masés se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 ; K.Pr.Penale, ndaj shtetasit Lulzim Selimi, i biri i Namik, lindur me 05.03.1987,
banues ne Durres, si i dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitia e narkorikeve”. “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminaP”. te parashikuara-nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4, 333//2 dhe 334/1 tE Kodit Penal.

19) Caktimin e masts se sigurimit “arrest ne burg”‘ e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Dhimiter Nina, i biti i Marko, lindur me 29.07.1983, banues ne Durres, si i dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitia e narkotikève”». “Grupi i strukturuar kriminal”, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”, tè parashikuara nga neni 283, paragrafi (t), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

20) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne burg” e parashikuar nga neni 238 i K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Eledjo Dedej, i biri i Shpëtim, lindur me 12.07.1988,
banues ne Durrës, si i dyshuar për veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve” “Grupi i strukturuar kriminal?, “Kryerja e veprave nga grup: i strukturuar kriminal”, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te Kodit Penal.

21) Caktimin e mases se sigurimit “arrest ne shtèpP e parashikuar nga neni 237 K.Pr. Penale, ndaj shtetasit Enkeleda Bakalli, e bija e Zyhdi, lindur me 25.01.1978, banuese ne Shijak, si e dyshuar per veprat penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikève”. “Grupi i strukturuar kriminal*, “Kryerja e veprave nga grupi i strukturuar kriminal”‘, te parashikuara nga neni 283, paragrafi (I), si dhe nenet 28/4, 333/a/2 dhe 334/1 te se organ JAS Shtetit Tirane.