BREAKING NEWS

Yuri Kim i dha mesazhin e fortë, Lulzim Basha bën lëvizjen urgjente

Yuri Kim i dha mesazhin e fortë, Lulzim Basha bën lëvizjen
x

Lifestyle

Mjekët publikojnë studimin shokues: Masturbimi në këtë moshë mund të shkaktojë vdekjen

Mjekët publikojnë studimin shokues: Masturbimi në këtë

Masturbimi. Term që sa herë që përmendet shkakton debate fetare, shoqërore madje edhe mjekësore. Duke parë përhapjen e gjerë të këtij fenomeni, në të gjithë sferat shoqërore e kulturore, si tek meshkujt ashtu dhe femrat, ai ka nevojë për një studim të përgjithshëm, nga këndvështrime të ndryshme, larg imazhit të krijuar dhe larg përgjigjeve shabllone që dëgjojmë rëndom.

Shkencëtarët e Universitetit të Teksasit në SHBA, kanë arritur në përfundimin se masturbimi tek meshkujt pas moshës 50 vjeçare është mjaft i dëmshëm.

Sipas shkencëtarëve, masturbimi ndikon direkt tek prostata, duke shtuar se prekja e penisit me duar palarë, mund të shkaktojë edhe kancer tek organi mashkullor.