BREAKING NEWS

‘Po pse u lodhe kaq shumë moj shoqe e vërtetë...’, zëdhënësi i Presidentit i përgjigjet “dhëmb për dhëmb” Etilda Gjonajt dhe bën kërcënimin e fortë për negociatat

‘Po pse u lodhe kaq shumë moj shoqe e vërtetë...’,
x

Aktualitet

Nxorën nga burgu Dritan Dajtin për ta çuar te klinika private, SHKBB merr vendimin drastik ndaj policëve: Njoftimi erdhi vetëm me një sms!

Nxorën nga burgu Dritan Dajtin për ta çuar te klinika private,

Shërbimi i Kontrollit të Brendshëm të Burgjeve ka bërë një kallëzim ndaj efektivëve që kanë shoqëruar Dritan Dajtin në zonën e ish-Bllokut në Tiranë, për trajtim në një klinikë private. Në një njoftim për mediat, SHKBB thotë se efektivët nuk kanë zbatuar rregullat e shoqërimit si edhe nuk kanë vlerësuar si duhet situatën, ndaj edhe për këtë arsye ka kallëzuar ata për shpërdorim të detyrës.

Sipas SHKBB njoftimi i lëvizjes së të dënuarit, është kryer me sms në sallën operative dhe nuk është vënë në dijeni drejtori i Burgjeve. Gjithashtu Shërbimi i Kontrollit të Brendshëm të Burgjeve vlerëson se për rastin në fjalë duhej të ishte bërë një analizë risku për situatën si edhe të verifikohej mirë situata e të dënuarit Dritan Dajti.

Sipas SHKBB i dënuarit Dajti duhej të dërgohej në spitale shtetërore pranë burgut, ndërsa nga ana e policisë të kallëzuar mungon vendimi i arsyetuar për lëvizjen e tij. Pak ditë më parë, i dënuari Dritan Dajti ‘doli’ nga qelia ku vuan dënimin, për një vizitë mjekësore në zonën e ish-Bllokut.