BREAKING NEWS

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora
x

Aktualitet

Përplasja për Gjykatën Kushtetuesen, Klodiana Lala thotë ku gaboi Meta

Përplasja për Gjykatën Kushtetuesen, Klodiana Lala thotë ku

Gazetarja Klodiana Lala ka komentuar në emisionin “Real Story” debatin mes institucioneve për zgjedhjen e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Lala tha se Kushtetuta nuk i cakton afat Presidentit për përzgjedhjen e anëtarëve të tij për në Kushtetuese, por ajo shtoi se fakti që vendi është prej kohësh pa këtë gjykatë, e bënte më emergjente përzgjedhjen e anëtarëve.

“Në momentin që vajtën listat te Presidenti dhe Kuvendi, ligjit thotë që i takon radha Presidentit së pari, pastaj parlamentit dhe së fundi Gjykatës së Lartë, që nuk është ngritur ende. Në lexim germë për germë të ligjit, Presidentit nuk i jepet afat. Referuar disa vendimeve të mëparshme të Gjykatës, Presidenti nuk mund ta shtyjë pafund çështjen. Në kushtet kur vendi është pa Gjykatë Kushtetuese, kjo e bënte më emergjente përzgjedhjen e anëtarëve, pasi janë një sërë çështje që duhet t’i shqyrtojë kjo gjykatë. Në tentativë për të kapur Gjykatën Kushtetuese dhe për të pasur sa më shumë anëtarë, filluan lojën”, tha Lala.

 

Më të lexuarat