BREAKING NEWS

Pandemia e COVID! Rama publikon të dhënat dhe jep lajmin fantastik: Krenarë, por kujdes se shikoni ç’po ndodhet në... (Foto)

Pandemia e COVID! Rama publikon të dhënat dhe jep lajmin fantastik:
x

Aktualitet

Rënia e flokut një shqetësim i madh pas covid-19, dermatologia e njohur tregon çfarë duhet të bëjmë, njihuni me këshillat efikase

Rënia e flokut një shqetësim i madh pas covid-19, dermatologia e

Personat që kanë kaluar covid-19 janë të shumtë dhe shqetësimet e post-covid janë të ndryshme, duke nisur nga rënia e flokëve, humbja e oreksit, probleme me nuhatjen, shijen etj..

Rënia shqetësuese, shkaktohen përgjithësisht kur një individ kalon një periudhë me temperaturë të lartë dhe stres të rritur. Infeksioni nga Covid-19 solli me vete shumë të papritura dhe pas një viti bashkëjetesë me të, rënia e flokut është një ndër vuajtjet më të shpeshta të anekseve të lëkurës.

Kjo situatë mund të zgjasë nga 6 deri në 9 muaj, por individët që po e kalojnë nuk duhet të stresohen. Rënia e flokut ndodh normalisht dhe faza gjatë së cilës ndodh quhet telogen effluvium. Në individët post- Covid ajo zgjat më shumë se zakonisht.

1. E para duhet reduktuar stresi dhe të mos e përjetojmë këtë humbje të përkohshme të flokut si tragjedi. Stresi në vetvete rrit rënien e flokut.

2. Mund të marrim vitamina për flokët në farmaci dhe t’i pimë sipas rekomandimeve të dermatologut.

3. Nuk duhet t’i thajmë flokët me ujë shumë të nxehtë.

4. Nuk duhet të bëjmë tërheqje ekstreme të flokut dhe stilime agresive.

5. Sa më pak stilues të tipit: llak, xhel apo shkumë.