BREAKING NEWS

Ervin Bushati i jep mesazhin e fortë Bashës dhe Kryemadhit: Pas gabimit të pafalshëm që...

Ervin Bushati i jep mesazhin e fortë Bashës dhe Kryemadhit: Pas
x

Aktualitet

Robert F. Kennedy Jr: Tiranët e Luginës së Silikonit, censorët e pamëshirshëm të zërave kundër vaksinës

Robert F. Kennedy Jr: Tiranët e Luginës së Silikonit,

Kur isha djalë, ishte e paimagjinueshme që një liberal amerikan të pranonte censurën. Ishte aksiomatike që të gjitha mizoritë naziste kishin filluar me censurë dhe heshtje nga kritikët e politikave qeveritare. Mësuesit tanë të arsimit qytetar mësuan se qarkullimi i lirë i informacionit - madje edhe i të vërtetave të pakëndshme - ishte gjaku i demokracisë.

Xhaxhai im, John F. Kennedy, në vitin 1962 komentoi se "bibliotekat amerikane duhet të jenë të hapura për të gjithë - përveç censorit. Ne duhet të dimë të gjitha faktet, të dëgjojmë të gjitha alternativat dhe të dëgjojmë të gjitha kritikat. Ne mirëpresim libra të diskutueshëm dhe autorë polemikë. Sepse Karta e të Drejtave është mbrojtësi i sigurisë dhe lirisë sonë ".

Historia tregon që, në vitin 2020, janë ata njerëz që e quanin veten "liberalë" për të drejtuar  censurën.

 Harry Truman na paralajmëroi kundër njerëzve të tillë: "Sapo një qeveri të angazhohet në heshtjen e zërit të opozitës, ajo ka vetëm një rrugëdalje, dhe kjo është përgjatë rrugës së masave gjithnjë e më shtypëse, deri  kur nuk bëhet burim terrori për të gjithë qytetarët e saj dhe krijon një vend ku të gjithë jetojnë me frikë ».

Në fillim të vitit 2019, deputeti demokrat Adam Adam Schiff u kërkoi CEO-ve të Google, Facebook dhe Amazon që të censurojnë "dizinformatat për vaksinat", një nënvlerësim për çdo pretendim që devijon nga deklaratat zyrtare të Pharma dhe që kapet nga zyrtarët rregullatorë .

 Secili prej këtyre tiranëve të Luginës së Silicon është partner i marrëveshjeve të pasura me prodhuesit e vaksinave. Prandaj ata ishin të kënaqur që ishin në marrëveshje.

 Sot ata censurojnë hpur historitë  tragjike të nënave amerikane me fëmijë të vaksinuar dhe të gjitha kritikat e tjera të papranuara të produkteve farmaceutike.

Ku mendon Adam Schiff se kjo do të marrë fund? E imagjinoni Bill Gates si mik të lirisë? Në një moment të shkurtër, krimbi do të kthehet.

Për Schiff, unë dua të parifrazoj pyetjen e San Tommaso Moro: "Kur të keni anulluar Amendamentin  e parë për të arritur te Djalli, dhe pastaj kur Djalli tu  kthehet, atëherë ku do të fshiheni?"

Robert F. Kennedy Jr.