BREAKING NEWS

Dy muaj nga tërmeti shkatërrimtar i 26 nëntorit, sizmiologu qetëson qytetarët pas lëkundjeve të sotme

Dy muaj nga tërmeti shkatërrimtar i 26 nëntorit, sizmiologu
x

Aktualitet

Rreziku nga bombolat e gazit, Inspektorati bën apelin e fortë për qytetarët dhe tregon arsyen pse nuk duhet ti mbushni në karburante

Rreziku nga bombolat e gazit, Inspektorati bën apelin e fortë

Pas tri rasteve të shpërthimit nga bombolat e gazit, Inspektorati Shtetëror Teknik është i pafuqishëm për të kontrolluar të gjithë tregun. Në këto kushte, specialistët iu bëjnë apel qytetarëve që t’i drejtohen pikave të licencuara.

Në një nga kompanitë e licencuara në Tiranë për tregtimin e gazit. Mbushja e bombolave dhe  kontrolli teknik i tyre bëhet sipas standardeve. Mbi bombolat njëngjyrëshe, identifikuese për çdo kompani, është shënuar informacioni dhe afatet për kolaudimin. Por për kompanitë e licencuara problem mbetet tregu informal dhe mosndërgjegjësimi i qytetarëve.

Por duke marrë shkas nga shpërthimi në Drashovicë, specialistët e Institutit Teknik Shtetëror Tregojnë rrezikun nga bombolat njëpërdorimshme, ngjyrë portokalli, që tregtohen në pika të ndryshme shitje. Por dhe pse e njohin rrezikun, banoret bëjnë zgjedhjen më të lirë dhe gjithçka tjetër ia lënë në dorë Zotit…