BREAKING NEWS

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora
x

Aktualitet

Rreziku nga koronavirusi, doktori italian zbulon si mund të përballohet kjo epidemi

Rreziku nga koronavirusi, doktori italian zbulon si mund të

“Koronavirusi nuk është një sëmundje katastrofike”, kështu është shprehur Dr. Giosia di Saviero, nga rajoni i Abruzz, në një lidhje direkte për Tempora.

Sipas tij, vdekjet ky virus i ka të në nivele të ulta, por problem është mbështetja mekanike dhe numri i lartë i të prekurve.

Ai shprehet se asnjë vend nuk mund të jetë i përgatitur për një sëmundje të re, por duhen respektuar rregullat.

Giosia di Saviero: Koronavirusi nuk është një sëmundje kaq katastrofike sa sëmundjet e tjera. Nuk është çështja e vdekjeve, pasi ka vdekshmëri të ulët, por problemi është në frymëmarrje që zgjidhet vetëm me një mbështetje mekanike dhe vështirësohet nga numri i lartë i të të prekurve.

Në shumë vende, përfshirë edhe tonin, nuk respektohen rregullat ndërkombëtare. Këtu nuk ndiqen me përpikmëri procedurat. Asnjë vend nuk mund të jetë i përgatitur për një sëmundje të re. Por çelësi është ndjekja e rregullave. Në një vend që nuk ndiqen këto rregulla në shëndetësi, ky vend ka më shumë gjasa të jetë i ekspozuar ndaj situatave të tilla.