Lajme të tjera
BREAKING NEWS

PËRDITËSIMI/ Ulen ndjeshëm rastet e infektimeve me Covid-19 në 24 orët e fundit

PËRDITËSIMI/ Ulen ndjeshëm rastet e infektimeve me Covid-19
x

Aktualitet

Shullazi i revoltuar në izolim të sigurisë së lartë 41-BIS, vjen reagimi i ashpër i avokatit Meçe: U bë një padrejtësi e madhe i kam dërguar letër Metës, Ramës e Ruçit

Shullazi i revoltuar në izolim të sigurisë së lartë

Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, para disa ditësh mori vendimin që disa nga të burgosurit që konsiderohen persona me rrezikshmëri të lartë janë izoluar në 41-BIS.

Avokati i Emiliani Shullazit, Vladimir Meçe ka reaguar sërish sot në lidhje me vendimin e Drejtorisë së Burgjeve dhe Ministrisë së Drejtësisë për të izoluar klientin e tij.

Meçe shprehet se Shullazi mbahet padrejtësisht i izoluar dhe duhet të rishikohet ligji që aplikohet. “Padrejtësia u bë shumë e madhe, i kam dërguar letër Metës, Ruçit dhe Ramës”, shprehet Meçe.

Sakaq ka shtuar se vetë Shullazi është i revoltuar për mënyrën si është trajtuar.

“Informacion dhe kërkesë për vetëdijësim e reflektim” thuhet në hyrje të letrës, ku shpjegohet pse sipas avokatit, ky vendim për Shullazin është i padrejtë.

“Nuk është asnjëherë e vonuar apo e tepërt të pranohet që ekzistojnë mangësi në një proces të hartimit e zbatimit të ligjit, apo që nuk janë marrë në konsideratë Aktet e marrëveshjet ndërkombëtare. Aq më tepër nuk është e vonuar apo e tepërt të rishikohet një gjendje e caktuar ligjore apo edhe e mënyrës së aplikimit të ligjit, kur kjo është në funksion të humanizmit, drejtëisë, barazisë para ligjit dhe distancimit nga politika që shpien në trajtime çnjerëzore, degraduese e me tipare të torturës”, thuhet në letër.

Shullazi i revoltuar në izolim të sigurisë së lartë

Shullazi i revoltuar në izolim të sigurisë së lartë