Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Ulet numri i të infektuarve me Covid-19 në Shqipëri , ja çfarë ka ndodhur në 24 orët e fundit

Ulet numri i të infektuarve me Covid-19 në Shqipëri , ja
x

Bota

"Bëni kujdes nga ky lloj peshku, është shumë helmues", vjen paralajmërimi i frikshëm i ekspertëve

Një peshk i rrezikshëm dhe helmues është zbuluar në plazhet e Britanisë. Ata janë zbuluar se qëndrojnë në fund të detit në rërë dhe nëse shkelen, mund të kafshojnë dhe shkaktojnë shumë dhimbje, pasi injektojnë një helm të rrezikshëm, të quajtur neurotoksinë. Këshillohet që njerëzit, veçanërisht fëmijët, të veshin këpucë të papërshkueshme nga uji ose sandale kur ecin në ujë të cekët, ose zona shkëmbore.

Në fillim, viktimat shpesh mendojnë se ata thjesht janë gërvishtur në një gur ose guaskë të mprehtë, por dhimbja vjen dy ose tre minuta më vonë. Helmi vjen nga rruaza të gjata përgjatë shpinës që mbajnë një neurotoksinë të fuqishme dhe dhimbja është mjaft e fortë.

"Bëni kujdes nga ky lloj peshku, është shumë