Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Paketa e Biznesit në mbështetje të çdo biznesi shqiptar

Paketa e Biznesit në mbështetje të çdo biznesi shqiptar
x

Bota

Boris Johnson i sigurt: Rihapja e plotë e shkollave në Britani do të ndodhë në ...

Boris Johnson i sigurt: Rihapja e plotë e shkollave në Britani do

Kryeministri britanik Boris Johnson dyfishoi qëllimin e tij për të rihapur plotësisht shkollat në shtator, duke thënë se ishte "detyrë morale" e Mbretërisë së Bashkuar për të siguruar që diçka e tille të ndodhë.

Johnson i bëri komentet ndërsa inspektoi masat e sigurisë kundër koronavirusit në një shkollë në lindje të Londrës, ku gjithashtu mori pjesë në një seancë për përdorimin e harkut nga fëmijët vendas.

“Unë jam shumë, shumë i interesuar që provimet duhet të shkojnë në normalitet. Unë mendoj se provimet janë një pjesë thelbësore e arsimit tonë dhe falënderoj të gjithë mësuesit për të gjitha përgatitjet që ata po bëjnë. Tani, qartë për shkak të asaj që ka ndodhur këtë vit ka një ankth në lidhje me atë që notat do të marrin nxënësit, dhe të gjithë e kuptojnë sistemin që mësuesit po vendosin notat, atëherë ekziston një sistem standardizimi, dhe ne do të bëjmë çmos për të siguruar që puna e vështirë e nxënësve pasqyrohet si duhet. Por gjëja kryesore  është që të gjithë nxënësit të kthehen në shkollë në shtator”, tha Johnson.

Johnson pranoi se tani kishte "ankth" përpara rezultateve të provimeve në Angli, por tha se qeveria e tij do të përpiqet të "sigurojë që puna e vështirë e nxënësve të pasqyrohet siç duhet".

Viti i kaluar akademik u la në kaos kur u vendosën masat kufizuese nga COVID-19 në mars, me fëmijë të moshës 16 dhe 18-vjeçare të paaftë për të marrë provimet e tyre.

Në vend të kësaj, studentët në secilin nga 4 vendet e Mbretërisë së Bashkuar, ku arsimi është një çështje e devotshme, duhet të marrin nota bazuar në vlerësimet e moderuara të mësuesve.

Më të lexuarat