BREAKING NEWS

Thellohet skandali, Ilir Meta 13 shkresa shantazhuese ndaj KLGJ e KED brenda vitit, ja si po tenton të kapë Gjykatën e Lartë e Kushtetuese

Thellohet skandali, Ilir Meta 13 shkresa shantazhuese ndaj KLGJ e KED brenda
x

Bota

Britani, Lockdown vrau 2 persona çdo 3 të vdekur nga koronavirusi

Britani, Lockdown vrau 2 persona çdo 3  të vdekur nga koronavirusi


 

Sipas vlerësimeve të shkencëtarëve  16,000 njerëz vdiqën nga mungesa e kujdesit mjekësor deri në 1 maj, ndërsa koronavirusi vrau 25,000 gjatë së njëjtës periudhë.

Shifrat përfshijnë 6.000 persona që nuk u paraqitën në dhomën e urgjencës në kulmin e mbylljes për shkak të frikës së kontaktimit të virusit dhe ndjenjës se duhet të qëndrojnë në shtëpi për shkak të mesazhit "Qëndro në shtëpi, mbro NHS, shpëto jetën".

Në mënyrë të ngjashme, 10,000 njerëz mendohet se kanë vdekur në shtëpi pleqsh për shkak të përzënies së parakohshme nga spitali dhe pamundësisë për të hyrë në kujdesin kritik.

Të dhënat e reja  të paraqitura në mesin e korrikut në Grupin Këshillues Shkencor të qeverisë për Emergjencat (Sage) u llogaritën nga Departamenti i Shëndetësisë, Zyra për Statistika Kombëtare (ONS), Departamenti i Actuary Qeverisë dhe Zyra e Brendshme.

Dokumenti gjithashtu vlerëson se 26,000 njerëz të tjerë mund të vdisnin brenda muajit tjetër për shkak të kufizimeve shëndetësore. Në total, studiuesit parashikojnë që 81.500 njerëz mund të humbin jetën e tyre gjatë 50 viteve të ardhshme duke pritur më gjatë për një kujdes elektoral jo urgjent dhe ndikimin e recesionit të shkaktuar nga kriza e virusit.

Gjatë pesë viteve të ardhshme, 1.400 njerëz gjithashtu pritet të vdesin nga diagnostikimi me kancer me shumë vonesë.

Profesor Neil Mortensen, president i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Anglisë, paralajmëroi se shërbimi shëndetësor "nuk duhet të jetë më një shërbim ekskluzivisht për koronavirusin".

"Ne duhet të merremi së pari me pacientët klinikë më urgjentë, dhe pastaj sa më shpejt të jetë e mundur me ata që kanë pritur më gjatë", tha ai. "Periudha deri në gusht dhe shtator është jetike për të bërë përparim para se të shfaqen presione normale të dimrit."