BREAKING NEWS

I përfshirë në korrupsion për lirimin e një të burgosuri, GJKKO merr vendimin dhe ndryshon masën e sigurisë për bashkëshortin e ish-gjyqtares Mimoza Margjeka

I përfshirë në korrupsion për lirimin e një të
x

Bota

E jashtëzakonshme, arkeologët nuk iu besojnë syve çfarë zbulojnë nga gërmimi: Për herë të parë pas më shumë se 150 vjetësh... (FOTO)

E jashtëzakonshme, arkeologët nuk iu besojnë syve

Ata janë trupat pothuajse të paprekur të dy burrave, një dyzet vjeçar i mbështjellë me një mantel leshi të ngrohtë dhe skllavi i tij i ri, i përkulur nga lodhjet e jetës, zbulimi i ri emocionues i Pompeit, rezultat i një gërmimi që vazhdoi edhe në këto javë të vështira të pandemisë dhe që u dokumentua nga ANSA.

“Një zbulim me të vërtetë i jashtëzakonshëm” nënvizon regjisori entuziast Massimo Osanna, në krye të menaxhimit të përgjithshëm të muzeve publike që nga shtatori i vitit 2020, sepse për herë të parë pas më shumë se 150 vjetësh nga përdorimi i parë i teknikës ka qenë e mundur jo vetëm për të realizuar karakterë të përkryer dhe të suksesshëm të viktimave, por edhe për të hetuar dhe dokumentuar me teknologji të reja gjërat që kishin me vete në momentin që u goditën dhe u vranë nga avujt e nxehtë të shpërthimit”.

Një mister ende pjesërisht për t’u zbardhur, sqaron arkeologu, sepse ndoshta do të jenë gërmimet në muajt në vijim ato që do të tregojnë se ku ishin drejtuar këta dy burra dhe se cili ishte roli i tyre në vendbanimin e madh ku janë gjetur.

Ministri Franceschini ka përgëzuar arkeologët për zbulimin të cilin e konsideron mahnitës dhe me rëndësi për të gjithë trashëgiminë italiane.

E jashtëzakonshme, arkeologët nuk iu besojnë syve

Më të lexuarat