BREAKING NEWS

“E përdorte emrin e babait tim për t’i hedhur gurë Berishës’, Erion Braçe i jep përgjigjen e fortë djalit të Remzi Hoxhës

“E përdorte emrin e babait tim për t’i hedhur gurë
x

Bota

E pazakontë/ Trafiku më i gjatë në botë i cili zgjati 12 ditë dhe shkaktoi radhën 100 km

E pazakontë/ Trafiku më i gjatë në botë i cili zgjati

Në gushtin e vitit 2010, një bllokim trafiku në Pekin zgjati plot 12 ditë, duke shkaktuar një kolonë makinash 100 km të gjatë përgjatë autostradës Pekin-Tibet dhe Autostradës Kombëtare 110.

E pazakontë/ Trafiku më i gjatë në botë i cili zgjati

Trafiku u zhbllokua, vetëm pasi autoritetet lejuan hyrjen e më shumë kamionëve në Pekin. Në fakt, kryeqyteti kinez ka ligje të rrepta “për racionimin e hapësirës rrugore”, me orare të sakta të qarkullimit, dhe me rrugë alternative për kamionët.

E pazakontë/ Trafiku më i gjatë në botë i cili zgjati

Banorët e Pekinit nuk mund të përdorin makinat personale çdo ditë. Për çdo shofer ka një ditë të veçantë të javës, kur ai mund të përdorni të makinës, në varësi të numrit të fundit shifror. Të hënën, për shembull, vetëm ato numrat e të cilëve mund të ngasin përfundon në 1 dhe 5, dhe kështu me radhë.