Bota

Eksperimenti që po bën xhiron në rrjetet sociale/ A mund të shkaktojë maska helmim nga dioksidi i karbonit? (VIDEO)

Eksperimenti që po bën xhiron në rrjetet sociale/ A mund të

Pas shtimit të rasteve të infektimeve me Covid-19 në vend, Komiteti Teknik i Ekspertëve e pa të arsyeshme të hartojë rregullin e ri të pakundërshtueshëm, sipas të cilit mbajtja e maskave në ambiente të mbyllura dhe me shumë njerëz është e detyrueshme.

Në të kundërt, personat që shkelin këtë masë të re, do të gjobiten.

Po a kanë ndonjë efekt maskat dhe nga çfarë na mbrojnë në të vërtetë?

Një eksperiment që po bën xhiron në rrjetet sociale tregon se çfarë dëmi mund të shkaktojnë mbajtja e maskave.

Doza e dioksidit të karbonit që marrim nga mbajtja e maskës është shumë  e lartë pasi nga matja e thjeshtë e një termometri niveli në ajër është 490 dhe me vendosjen e maskës dioksidi i karbonit shkon 8400.

Më të lexuarat