BREAKING NEWS

Përgjimet e bujshme të Ndragheta-s ku janë përmendur politikanë e zyrtarë shqiptarë, vjen reagimin i parë i kryeministrit Edi Rama

Përgjimet e bujshme të Ndragheta-s ku janë përmendur
x

Bota

Çfarë ndodhi? Kërcënohet me vdekje eksperti më i lartë i koronavirusit në SHBA

Çfarë ndodhi? Kërcënohet me vdekje eksperti më i

CNN raporton se, eksperti më i lartë mjekësor në SHBA për pandeminë e koronavirusit, Dr. Anthony Faucipo përballet me kërcënime për sigurinë e tij personale, raporton CNN.

Ai ka kërkuar mbrojtje të posaçme për sigurinë e tij personale përfshirë edhe ruajtjen gjatë kohës që është në banesë.

Një zyrtar i zbatimit të ligjit i tha CNN se Departamenti i Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore, Inspektori i Përgjithshëm, i kërkoi shërbimit te posaçëm amerikan ndihme pas kërcënimeve që i ishin bërë ekspertit.

Marshallët pranuan dhe vunë në dispozicion disa oficerë për të siguruar mbrojtjen personale të mjekut.

Ëashington Post së pari raportoi kërcënimet ndaj Fauci dhe kërkesën e tij për rritjen e sigurisë.

Një burim konfirmoi gjithashtu për CNN javën e kaluar praninë e disa anëtarëve të Uashington, DC, Departamenti i Policisë Metropolitane qe ishin stacionuar në çdo kohë rreth shtëpisë së Faucit.

Burimi shtoi se prania e dukshme e policisë ishte një përgjigje ndaj kërcënimeve në rritje për sigurinë e Faucit, megjithëse burimi i kërcënimeve nuk u identifikua.