BREAKING NEWS

Shëndetësia shqiptare promotore mediatike e koronavirusit që po ushtron terror mbi psiqikën e shqiptarëve nën regjinë e supernovës të Surrelit

Shëndetësia shqiptare promotore mediatike e koronavirusit që po
x

Bota

Ndodh për herë të parë! Shkencëtarët nuk iu besojnë syve: Rishfaqet gjallesa që mendohej se u zhduk 100 mijë vite më parë

Ndodh për herë të parë! Shkencëtarët nuk iu

Bëhet fjalë për gjelin me pendë të bardha i quajtur “Aldabra”, i cili është parë duke fluturuar, me shkencëtarët që thonë se kemi të bëjmë me një “evolucion përsëritës”.

Kjo do të thotë që gjenet, për të cilat mendohej se ishin në zhdukje, janë rishfaqur, domethënë, megjithëse kafshët mund të kenë kaluar prej kohësh që janë zhdukur, kjo nuk i pengon gjenet të zhvillohen sot.

Ky proces mund të shkaktojë rishfaqjen e specieve të ngjashme me ato që kanë jetuar qindra mijëra vite më parë.

Por e gjithë kjo nuk do të thotë se do të jetë e mundur që mamuthët ose dinozaurët të shfaqen së shpejti. Deri më tani, ky fenomen është vërejtur në disa lloje të breshkave, dhe tani për herë të parë te zogjtë.

"Ne nuk dimë për ndonjë shembull tjetër të ngjashëm që do të na ndihmojë të shpjegojmë më hollësisht këtë fenomen. Sidoqoftë, për zogun aldabra, ekzistojnë mbetje fosilesh të gjetura në territorin e nën-kontinentit indian. Ata mund të na ndihmojnë të shpjegojmë efektet që mjedisi natyror dhe afërsia e oqeanit kanë pasur në zhdukjen e kësaj specie", tha paleo-biologu David Martil.