BREAKING NEWS

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri dy vëllezër (Emrat)

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri
x

Bota

Nënat gjermane i plasin faturën shtetit: Na ngarkuat të gjithë barrën, tani na rimbursoni

Nënat gjermane i plasin faturën shtetit: Na ngarkuat të

Nënat gjermane paraqitën një projektligjin dhe kërkojnë nga qeveria një rimbursim për punën e bërë gjatë bllokimit për parandalimin e koronavirusit. Ideja filloi nga arkitekti Karin Hartmann, i cili nga shtëpia e tij në rajonin e Saksonisë ka startuar një lloj aksioni në klasë me nënat e tjera që punojnë, të cilat në javët e izolimit, gjetën veten duke menaxhuar si profesionistë ashtu edhe ato që lidhen me edukimin e fëmijëve dhe menaxhimin e shtëpisë.

Grupi i nënave i udhëhequr nga Hartmann, për këtë arsye, ka nxjerrë një faturë simbolike kundër qeverisë federale për shkak se duhej të bënte pjesë për mbylljen e shkollave dhe pezullimin e shërbimeve arsimore, pavarësisht tarifave të paguara. "Shteti hodhi mbi ne shërbimin e shkollës", -thonë prindërit.

Për më tepër, hashtagu #CoronaElternRechnenAb, "llogaritë e prindërve për koronavirusin", është bërë trend në rrjetet sociale. Në internet, nënat dhe baballarët tregojnë se, përveç detyrës së telekomunikacionit, ata e gjetën veten duke u kujdesur për fëmijët e tyre gjatë gjithë kohës, duke i argëtuar ata dhe duke i ndihmuar me detyrat e shtëpisë. Një profesion shtesë, dhe mbi të gjitha, "i papaguar".

Tani për tani, "rimbursimi" i kërkuar nga nënat nuk është parashikuar. Shifrat ndryshojnë në bazë të aplikuesit dhe ka nga ata që pretendojnë se kanë të drejtë mbi 20 mijë euro, por pritet qasje në debat. Një diskutim që, për momentin, po zhvillohet kryesisht në rrjetet sociale, midis mbështetësve dhe kritikëve të kërkesës së prindërve.