BREAKING NEWS

Rëndohet situata, 25 raste të reja me COVID-19 në Shqipëri (Harta)

Rëndohet situata,  25 raste të reja me COVID-19 në Shqipëri
x

Bota

Një vend më human; Kanadaja ndalon mbajtjen e kontrolluar të delfinëve dhe orkave

Një vend më human; Kanadaja ndalon mbajtjen e kontrolluar të
Aktivistët e mbrojtjes së kafshëve po festonin sot në Kanada pasi parlamenti votoi për ndalimin e mbajtjes në robëri të delfinëve, balenave e orkave, në një lëvizje që do të ketë pasoja të ndjeshme për parqet e shumta të kafshëve detare në vend. 
 
Ligji për Ndalimin e Robërisë së Balenave e Delfinëve kaloi leximin e tretë në parlament më shumë se tre vjet pas prezantimit të tij në dhjetor 2015.
 
Ligji ndalon mbajtjen në robëri dhe shumimin e të gjitha gjallesave detare cetaceane — balena, delfinë e orka — dhe parashikon gjoba deri në $200,000 për shkelësit.
 
Kafshët që gjendet aktualisht në gjendje të tillë në parqet marine të vendit nuk preken nga ligji, por gjithashtu kufizohet importi e eksporti i tyre si dhe performimi për zbavitje komerciale.
 
“Kjo është një fitore për të gjithë kanadezët që dëshirojnë një vend më human”, tha Rebeça Aldworth, drejtore e degës kanadeze të grupit aktivist Humane Society International që ishte një nga mbështetëset kryesore të ligjit, duke shtuar se mbajtja në akuariume e këtyre gjallesave shumë inteligjente, është mizore.
Rezultate imazhesh për Canada just banned the captivity of dolphins and whales across the country