BREAKING NEWS

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri dy vëllezër (Emrat)

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri
x

Bota

“Po trafikohen gënjeshtra, frikë dhe urrejtje”, starton nisma globale kundër keqinformimit mbi COVID-19

“Po trafikohen gënjeshtra, frikë dhe urrejtje”, starton

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres njoftoi të enjten startimin e “Verified”, nisma më e re globale, kundër keqinformimit të lidhur me koronavirusin e ri, duke përhapur përmbajtje të besueshme dhe të saktë me ndihmën e një rrjeti vullnetarësh.

“Ne nuk mund t'u ofrojmë hapësirat tona virtuale atyre që trafikojnë gënjeshtra, frikë dhe urrejtje", tha shefi i OKB-së.

“Keqformimi përhapet në internet, në aplikacione për mesazhe dhe nga personi në person. Krijuesit e saj përdorin metoda të prodhimit dhe shpërndarjes. Për ta kundërshtuar atë, shkencëtarët dhe institucionet si Kombet e Bashkuara duhet të arrijnë tek njerëzit me informacion të saktë që mund t'i besojnë”.

Përmes “Verified”, informacioni do të sigurohet rreth tre temave: shkenca - për të shpëtuar jetë; solidaritet - për të promovuar bashkëpunimin lokal dhe global; dhe zgjidhje - për të mbrojtur mbështetje për popullatat që janë ndikuar nga COVID-19.

Nisma do të promovojë gjithashtu paketat e rimëkëmbjes që trajtojnë krizën e klimës dhe adresojnë shkaqet thelbësore të varfërisë, pabarazisë dhe urisë.

Njerëzit në të gjithë botën inkurajohen të regjistrohen si "vullnetarë të informacionit" me “Verified”, të ndajnë përmbajtje të besueshme për t'i mbajtur familjet dhe komunitetet e tyre të sigurt dhe të lidhur.