Bota

Tensionet SHBA-RUSI/ Biden bën lëvizjen e parë ndaj Putin pasi mori presidencën, ja për çfarë bëhet fjalë

Tensionet SHBA-RUSI/ Biden bën lëvizjen e parë ndaj Putin pasi

Administrata e Biden i ka propozuar Rusisë që të zgjasin me 5 vite traktatin START. Dailymail shkruan se me zgjatjen e këtij traktati kufizohet numri i armëve bërthamore të Rusisë dhe SHBA-së.

Burime kanë thënë se propozimi u është komunikuar zyrtarëve rusë, por edne nuk kanë marrë një përgjigje. Ky traktat do të skadojë në 5 shkurt nëse nuk nënshkruat prapë. Me mbarimin e kësaj marrëveshje Rusa dhe SHBA mund të mbajnë miliona armë bërthamore nën kontrollin e tyre.

Traktati START është nënshkruar në vitin 2010 nga Presidenti i SHBA-së Barack Obama dhe ai i Rusisë Dmitry Medvedev. Ky kufizon secilin shtet që të ketë jo më shumë se 1,550 armë bërthamore dhe 700 raketa.