BREAKING NEWS

Spartak Braho 'kap mat' Metën: Kjo që po bën presidenti s’ka ndodhur në asnjë vend të botës!

Spartak Braho 'kap mat' Metën: Kjo që po bën presidenti
x

Bota

Vjen lajmi që do të bëjë kthesën e madhe nëpër spitale! Doktorët e njohur në Itali nxjerrin detajet TRONDITËSE: Ky mjekim i ka çuar drejt vdekjes shumë pacientë të infektuar me koronavirus!

Vjen lajmi që do të bëjë kthesën e madhe

Mjekët e njohur në Itali shprehen se mënyra më e mirë për të trajtuar pacientët me koronavirusi, si fillim është se nuk duhet të ndiqen protokollet zyrtare se si duhej të trajtohet një person me Covid.

Por si ishte protokolli zyrtar që duhej ndjekur në Itali për disa muaj për të trajtuar pacientët e prekur nga Sars-Cov-2?

“Jeni i sëmur? Merrni paracetamol dhe prisni derisa situata të përkeqësohet.”

Por situata pritet të ndryshojë pasi mediat italiane shkruajnë se ka ardhur një refuzim i protokolleve të kujdesit në shtëpi për personat e infektuar me Covid bazuar në protokollet zyrtare dhe përdorimin e vetëm të paracetamolit.

Ky lajm do të ndryshojë përfundimisht qasjen ndaj kujdesit në shtëpi i personave të infektuar me Covid, i cili në këtë vit pandemik ka rezultuar i dëmshëm. Urdhri i Lazio TAR përcaktoi që mjekëve nuk u kërkohet të respektojnë udhëzimet e AIFA-s të cilat përshkruajnë pritjen derisa situata të përkeqësohet dhe marrjen e paracetamolëve.

Apeli është paraqitur nga disa mjekë (Fabrizio Salvucci, Giuseppe Giorgio Stramezzi, Riccardo Szumsky dhe Luca Poretti, i përfaqësuar dhe i mbrojtur nga avokatët Erich Grimaldi dhe Valentina Piraino) të cilët kundërshtuan shënimin e AIFA të 9 dhjetorit 2020.

Sipas mjekëve sa më shpejt të fillojë terapia, aq më shpejt janë në gjendje të zvogëlojnë evolucionin e sëmundjes, dhe për këtë arsye të ndalojnë ose ngadalësojmë replikimin viral.

Dr. Alessandro Capucci shprehet se: “Vendimi i sotëm vendos një pikë të fortë mbi papërshtatshmërinë e terapisë aktuale dhe përcakton nevojën për t'u përballur me pacientin Covid me terapi të përshtatshme në shtëpi. Epo: në këtë terapi nuk ka vend për të pritur dhe vetëm për paracetamol, por për të paktën katër ose pesë substanca të cilat, nëse përdoren në kohë të ndryshme dhe të afërt, mund të sigurojnë që pacienti të mos shtrohet në spital”.

Capucci ishte një nga mjekët e parë që sfidoi udhëzimet e qeverisë dhe kujtoi se "ne kemi luftuar për muaj me radhë dhe pavarësisht nga fakti që institucionet kanë qenë të shurdhër, ne kemi vazhduar të demonstrojmë pamjaftueshmëri nga kjo jo-terapi. Rezultatet e një terapie të mirë në shtëpi, nga ana tjetër, janë para të gjithëve dhe mjekët e favorshëm po rriten ".

Capucci më pas kujtoi se terapitë e hershme kanë "përqindje shumë të ulëta të shtrimeve në spital, aktualisht ato janë nën 5% të të sëmurëve ndërsa vdekshmëria llogaritet në majë të gishtave".

"Vazhdoni tani me apelin drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë për të rishikuar udhëzimet: "Gjëja kryesore që askush nuk thotë është se tani një vit pas fillimit të kësaj patologjie që është Covid 19, ne nuk duam të kuptojmë se ajo tani është endemike, domethënë është e përhapur dhe është e kotë ta kërkosh çdo ditë me tampona: duhet të pranojmë që kovidi ekziston dhe t'i trajtojmë ata që janë të sëmurë në mënyrë të përshtatshme pa u humbur atyre kohë të çmuar e cila mund të rezultojë tragjike ". Por edhe sipas Capucci, shumë vëmendje po i kushtohet edhe vaksinimit:

"Kjo nuk do të thotë të mos pranosh vaksina, përkundrazi, por të jesh në gjendje të arrish rezultate të kënaqshme me fushatat e vaksinimit kërkon kohë, ndërsa është e nevojshme të trajtohet dhe trajtojeni në mënyrën më të mirë të mundshme për të shmangur bllokimin e spitaleve ".