BREAKING NEWS

Berisha e Meta në unison kundër bashkëqeverisjes PS-PD, mesazhe e paralajmërime Bashës të refuzojë ofertën e Ramës

Berisha e Meta në unison kundër bashkëqeverisjes PS-PD, mesazhe e
x

Bota

Zvicra ndalon mbulimin e fytyrës në publik

Zvicra ndalon mbulimin e fytyrës në publik

Zgjedhësit zviceranë kanë miratuar një ndalim të mbulesave të plota të fytyrës duke përfshirë 'nikab' dhe 'burka', në pothuajse të gjitha vendet publike në një referendum të diskutuar shumë të Dielën. Rezultati do të thotë që mbulimi i fytyrës do të ndalohet në të gjitha vendet me qasje publike, duke përfshirë rrugët, zyrat publike, transportin publik, restorantet, dyqanet dhe fshatrat. Propozimi i diskutueshëm fitoi mbështetjen e 51.21% të votuesve dhe shumicës së 26 kantoneve të vendit, sipas rezultateve zyrtare të përkohshme të botuara nga qeveria federale.

Përjashtimet e vetme përfshijnë vendet e adhurimit dhe vendet e tjera të shenjta. Mbulesat e fytyrës gjithashtu do të lejohen nëse vishen për arsye shëndetësore dhe sigurie, për shkak të motit dhe në situata kur konsiderohet si "zakon lokal" ta bëni këtë, siç janë karnavalet.