BREAKING NEWS

Vijojnë përpjekjet! Pasi marrin udhëzimet nga Yuri Kim, përfaqësuesit e Këshillit Politik bëjnë një tjetër lëvizje

Vijojnë përpjekjet! Pasi marrin udhëzimet nga Yuri Kim,
x

Ekonomia

596 naftëtarë, minatorë dhe metalurgë përfitojnë shtesë pensioni, ISSH publikon listën e radhës, ja emrat sipas qyteteve

596 naftëtarë, minatorë dhe metalurgë përfitojnë

Plot 596 naftëtarë, minatorë dhe metalurgë përfitojnë shtesë pensioni. Ditën e djeshme Instituti i Sigurimeve Shoqërore publikoi listën me emrat e ish-punonjësve të nëntokës dhe rafinerive të naftës, të cilët përfitojnë pension shtesë përveç pensionit bazë. ISSH tregon se deri më tani numri i personave që ju është pranuar kërkesa dhe ju është shpërndarë shuma që meritojnë arrin në 12.310 përfitues. “596 persona, për periudhën 04 deri në 12 maj 2020, i shtohen listës së përfituesve nga ligji nr. 29/2019 “Për trajtimin financiar, suplementar të punonjësve që kanë punuar në miniera në nëntokë, të punonjësve të industrisë së naftës e të gazit dhe të punonjësve që kanë punuar në metalurgji”. Sot në 12 maj 2020, numri i përfituesve nga ky ligj arrin në 12, 310 përfitues”, shprehet ISSH. Projektligji, ka për qëllim të mbulojë me përfitime përpara kohës së mbushjes së moshës për pension, si dhe përfitime shtesë mbi ato që akordohen. Ndërkohë në relacionin bashkëshoqëruar projektligjit sqarohet se, përfituesve do t’i njihen edhe ato vite pune që kanë punuar jashtë minierave, por në ferma apo kooperativa, si edhe kohën ku regjistrohen si të papunë. “Skemë e veçantë e pensioneve të minatorëve, e cila akordon përfitime në moshën 55 vjeç vetëm për punonjësit e minierave që kanë punuar nëntokë, që kanë një periudhë të përgjithshme sigurimi 30 vite e më shumë dhe një periudhë pune në nëntokë mbi 12,5 vite. Në vitet e përgjithshme të sigurimit, përveç punës në industrinë minerare dhe në ish-ndërmarrjet shtetërore apo në sektorin privat, janë përfshirë edhe puna në ish-kooperativa, vetëpunësimi në bujqësi, si dhe koha e trajtimit të tyre me pagesë papunësie, në asistencë apo në trajtim financiar të veçantë, periudha për të cilat është paguar kontribut minimal, nga vetë përfituesit ose janë mbuluar me kontribute minimale nga shteti”, thuhet në relacion. Ndër të tjera bëhet e ditur se, kjo skemë përfitimesh përveç trajtimit me pension 15 vite përpara mbushjes së moshës për pension pleqërie, duke zbatuar skemën e pensioneve, rriti ndjeshëm, me rreth 40 %, përfitimet e personave që vinin në pension nga trajtimi financiar i veçantë. Aktualisht, është kjo kategori personash, si dhe përfitues të pensionit të parakohshëm sipas skemës së miratuar në vitin 1995, të cilët kërkojnë trajtim financiar shtesë nga sistemi i pensioneve. Projektligji parashikon, vazhdimin e pensioneve të parakohshme të mbuluar me kontribute shtesë dhe nga buxheti, si dhe vendosjen e një skeme trajtimi financiar shtesë mbi pension që varet nga vitet e punës në nëntokë, e cila për të gjithë përfituesit aktualë dhe të atyre në 5 vitet e ardhshme, mbetet të financohet pothuajse totalisht nga buxheti. Sakaq Instituti i Sigurimeve Shoqërore njofton se, si institucion përgjegjës po bën të gjitha përpjekjet për t’iu përgjigjur në kohën e duhur kërkesave që vijojnë të vijnë nga qytetarët, që gjithkush të marrë shërbimin e merituar.

Ja emrat që përfitojnë shtesë pensioni

BULQIZË

Murat Abazi

Alfred Krusa

 

BURREL

Hajdar Lika

Sabri Hasrami

Adem Koçi

Arif Sulaj

DURRËS

Gëzim Mamaqi

Imer Toluli

Anest Lasku

Xhevdet Xhari

Gjetë Kalusha

Skender Hyraj

Ibrahim Hysi

Halit Sadikaj

Amza Tafo

04046g Nife Xhaferri

Gani Gjoni

Bardhyl Psatha

Gezim Dalipi

Nurihan Gjoni

Zog Nezha

Hekuran Çimo

Ali Kuliçaj

Nesim Ago

Barjam Rukaj

Idris Lusha

Hysni Zeza

Hysni Verjoni

Bush Lleshaj

Muje Zeqa

Murat Hoxha

Resat Hasa

Sul Hoxha

Qamil Shehu

Kasem Gjergji

Maliq Farruku

Baki Gjoka

Ndue Prenga

 

ELBASAN

Rasim Braho

Mahire Metaj

Sabri Rrançi

Vasil Vito

Halit Hoxha

Hamit Sharra

Vladimir Kullolli

Sali Islami

Kodhel Zajaku

Nazif Koçi

Veli Haka

Xhemal Sina

Tahir Çota

Sabri Misku

Ramazan Kotreli

Hekuran Xhepi

Lefter Hoxha

Osman Menalla

Ferit Koxha

Islam Kolgjoka

Osman Gançi

Zylyf Doda

Elmaz Koxha

LIBRAZHD

Sadet Koxha

Sami Kala

Mevlut Shuli

Ryzhdi Murtini

Ilmi Hoxha

Adem Sadiku

Teki Karaj

Skender Belba

Teki Bregu

Bedri Rira

Spiro Macolli

Musa Hoxha

Avni Toçka

Sandri Kojo

Ramadan Toromani

Dilaver Omeri

Lytfi Loshi

Nazmi Skura

FIER

Sefedin Fejzulla

Miltiadh Ziu

Çerçis Osmënaj

Hatem Duraj

Muharrem Sulaj

Bilbil Elmazaj

Laver Isufaj

Qanije Elmazaj

Raqi Ndreko

Mihal Bitri

Vera Kukumi

Filip Xhoxhi

Xhezmi Saliaj

Ramadan Hoxhaj

Rramën Hysaj

Tetem Liçaj

Novruz Brakaj

Tahir Berisha

Safet Hoxhaj

Aleksandra Çala

Abedin Lalaj

Osmen Mullaj

Dhimitraq Suku

Dhimo Çerepi

Agush Zeqo

Bashkim Hoxha

Hazis Hatia

Fuat Jonuzi

Todi Rina

Elisaveta Gjikondi

Skender Toska

Sofie Plaku

Leonora Sotirllari

Todi Prifti

Sandri Mone

Foto Golemi

Nazmi Muço

Meti Derveni

Irakli Janku

Stefan Mitrushi

Rexhep Avdullahaj

Zihni Tafa

Vllashi Ndini

Vasillaq Stambolliu

Nafie Caka

Fijene Leka

Demir Yzeiraj

Feçor Tushe

Ismail Medulaj

Liljana Beqaj

Elham Begaj

Meto Dervishaj

Muharem Fejzullari

Ferhat Karemanaj

Asqeri Llanaj

Hatem Skëndaj

Mustafa Mukaj

Baftjar Vlusha

Teki Kamberaj

Xhevair Alushaj

Hamza Llushkaj

Skënder Kardhashi

Ramë Cjapi

Koçi Qalliaj

Arqile Xoxa

Çuman Çelaj

Besim Zeka

Llazar Goga

Dalip Hatia

Vangjel Pasko

Jashar Shahu

Dino Murataj

Sabri Kapo

Viktor Nito

Faslli Kuqo

Ylli Metaj

Lushnje

Themi Koçi

Themi Bushi

Filip Hila

Naun Mitri

Sefedin Shehaj

Lonidha Kruti

Sokrat Grëmi

Behar Blaça

Fuat Agolli

Qani Seferi

Agim Shabani

Leksi Mbriçe

Shyqyri Dërka

Nasi Gjata

Ristanka Trifka

Veri Basha

Trifon Bushi

Mallakastër

Mehmet Dakaj

Iljas Kapaj

Vasil Papa

Brahim Beraj

Asqeri Malaj

Skënder Nuhaj

Asllan Sulaj

Hazbi Likaj

Filo Caushaj

18096m Sejdi Shametaj

Bilbil Zotaj

Teuta Brahushaj

Gjirokastër

Azem Çaushi

Kosta Ilia

Perlat Llanaj

Thoma Çami

Mihal Zahari

Panajot Vasili

Ferrik Visha

Vasil Xhaxho

Marinë Meçi

Ylli Kasaj

Adem Cana

Hysenj Bino

Ismail Sinandemi

Njazi Kanani

TEPELENË

Jorgo Xhelita

Jemin Xhezaj

Ramiz Mama

Irakli Dine

Kujtim Myslymi

Përparim Haxhia

Dilaver Llanaj

Toqe Andoni

Selman Salaj

Petrit Elmazi

Fejzi Baze

Selami Kocali

Halim Ballaxhia

Albert Ramadani

Lefter Sinomati

Mehmet Lola

Mane Kanushi

Haredin Bakaj

Gëzim Kuka

Sako Boni

Kujtim Bani

Gjergj Mema

Agush Çaushi

Tefik Dida

Kujtim Sulozeqaj

Besher Çela

DEVOLL

Albert Hoxha

Dila Merolli

ERSEKË

Muhamet Zhuli

Petrit Karafili

Bido Jaçe

Barjam Çaçani

Kujtim Leko

Spiro Feti

KORÇË

Agim Spaholli

Ilija Vangjeli

Alqi Marko

Ibrahim Agolli

Ridvan Manka

Xhezmi Gora

Avdyl Armata

Spiro Zoto

Kostandin Xega

Dhimitraq Çume

Ramadan Pelo

Gezim Bufi

Selim Caco

Gëzim Pinderi

Bedri Tahirllari

Selami Ramolli

Pëllumb Muçollari

Veledin Agushi

Feridon Fezaj

Namik Malo

Reshat Kodra

Bajram Muçollari

Zija Çeçi

Gëzim Bora

Nazmi Çoçka

Ilias Çoçka

Jani Goroveci

Nisi Niçka

Dhori Toma

POGRADEC

Bejami Adri

Ohran Yzellari

Bektash Kajaçka

Zihni Pupa

Përparim Kasmollari

Jovan Muçka

Nezir Çollaku

Arefi Karaj

Hekur Liçkollari

Genci Berberi

Muhamer Hoxhallari

Stavri Çobani

Kristaq Shiko

Sejat Karasali

Rahman Menkshi

Minella Blidof

Halil Hysenllari

Polikroni Gjini

Enver Hamzallari

Ramadan Çela

Shaban Begollari

Brahim Musollari

Astrit Spaho

Tomor Lipo

Zafir Zaçellari

Zyni Fraholli

Durim Zyferi

Guri Agolli

Shpëtim Yzellari

Tosun Bregu

Fatmir Abeshi

Lavdosh Kazaferi

Hetem Kadilli

Rushan Hamzallari

Tomorr Pengu

Jordhan Andrea

Niko Tollozhina

Pasko Kumbulla

Myrteza Hafësllari

Bardhyl Kllogjri

Beqir Hamolli

Guri Haxhillari

Harun Jasharllari

Niazi Kllomollari

Xhevat Mimini

Fatmir Liçkollari

Rahman Liçkollari

Shyqyri Çollaku

Hysen Shaho

Bejami Musollari

Bejani Hafësllari

Dylber Shuli

Qerim Zenelaku

Rapush Hoxha

Nuhu Kuqo

Yzehir Kroj

Meleq Liçkollari

Risto Çobani

Vasfi Gjona

Dëfrim Çollari

Hiqmet Abeshi

Isuf Miminllari

Neki Mingo

Xhevat Mekolli

Sadik Cano

Petro Hyko

Selim Shero

Nezhdet Mekolli

Petrit Muçi

Bezat Çollaku

Mustafa Cane

Shpëtim Hyko

Selami Mema

Ruzhdi Muçllari

Bashkim Shero

Myftar Xhera

Agron Pengu

Bedri Kapa

Enver Hamolli

Bedri Liço

Hysen Hamolli

Fuat Shkulaku

Nexhat Jaçe

Avni Sulejmani

Mitri Marko

Llazi Gjore

Guri Bajraktari

Islam Bardhi

Fari Torollari

Maksut Novaku

Qamil Leka

Nihat Duka

Çelnik Merollari

Sotir Mihallari

Vlladimir Çerepi

Petro Sokulla

Llambi Janko

Nevrus Hamzallari

Astrit Qose

KUKËS

Isuf Gaxha

Muharem Sahitaj

Fitije Reçi

Gjon Stojani

Gjet Marku

Gjergj Neli

Llesh Gjoka

 

LEZHË

Ndrec Marku

Geg Syziu

MIRDITË

Llesh Kola

Fran Përbiba

Kolë Dedaj

Nikoll Beci

Dila Ndreca

Mricë Gega

Marte Prenga

Gjok Gjonaj

Gjin Nikolli

Gjin Tryci

Rute Tryci

Prenë Gjikolaj

 

SHKODËR

Frrok Doda

Ndue Deda

Pashko Vuksanlekaj

 

TIRANË

Llambi Proko

Bukurosh Zaimi

Llesh Prenga

Bujar Koxhaxhiku

Bashkim Sulstarova

Myslim Xhixha

Leonidha Mishtari

Ndini Masati

Sinan Dalani

Xhemal Hasani

Mimoza Korfuzi

Isa Rrapo

Lekë Pjeternikaj

Bashkim Rozani

Jani Polena

Luljeta Shira

Lulëzim Pasmaçiu

Engjëll Mazreku

Spahi Sulika

Geg Gjonaj

Osman Deliu

Tafik Baçi

Tahir Kaziu

Bedri Seferi

Refik Vishkurti

Besim Domi

Halit Cemurati

Prel Prendi

Sulejman Dulaj

Gëzim Kurti

Safet Pasmaçiu

Nexhat Hysa

Xhelal Bara

Nexhip Ibrahimllari

Zef Bushgjoka

Ndue Peci

Bajram Ballazhi

Isa Jaku

Shefki Barhani

Abaz Kuinxhiu

Agim Bebri

Viktor Kadillari

Lumturi Binaj

Sherif Merdani

Veliko Hysesani

Haxhi Kokoshi

Agim Masha

Petrit Beshiku

Izja Fasho

Kujtim Arifi

Fatmir Hysenji

Trashëgim Dule

Xhafer Sakollari

Shefqet Blacëri

Bilal Pepmarku

Rexhep Baja

Viktor Bregasi

Niko Shegaj

Halit Hoxhallari

Bajazit Malja

Isuf Haxhiaj

Nuri Zili

Fran Rica

Nevzat Goroveci

Jemin Alikollari

Ibrahim Gecaj

Viktor Dhëmbi

Kudret Shparthi

Luftim Allamani

Luixh Sinjari

Selim Dervishi

Fiqiri Bushi

Tafil Mema

Preng Lleshaj

Shyqyri Cuka

Isuf Shkurti

Sinan Sherifi

Riza Ahmesula

Rexhep Rrafmani

Mahmut Hasmuça

Elisaveta Xhikselimi

Agim Zelka

Shyqri Teta

Zeqir Shkodra

Bardhyl Ymeraj

Ferid Dangjia

Abdyl Troksi

Fitim Mata

Asqeri Pashaj

Faik Jata

Fatmir Alla

Xhevdet Hakcani

Beqir Fida

Agron Vila

Hashim Zyberaj

Muhamet Muça

Shaqir Buzali

Lutfije Tarja

Nezir Sulejmanasi

Sabri Allushi

Lekë Arapi

Anushka Rrapi

Ymer Leka

Bukurije Lekaj

Bujar Fero

Kujtim Hoxha

Kadri Basha

Sami Doda

Riza Rroko

Behar Beqiraj

Lavdosh Shakaj

Zenel Dosti

Muharrem Lika

Lavdimir Topllari

Kristo Mone

Drita Zaçe

Islam Dreni

Idriz Musosmanaj

Kapllan Kaca

Lutfi Terzija

Xhelil Domi

Asllan Kadiu

Hajdar Peposhi

Xhafer Goça

Zyhdi Bulku

Fatmir Gjuzi

Ramazan Bulku

Shkëndi Agalliu

Riza Kuka

Ibrahim Allmeta

Ramazan Vata

Haqif Rruci

Xhem Hasa

Shefit Koçi

Nikoll Gjikolaj

Syle Vukaj

Muharrem Lleshi

Rrustem Shatri

Daut Kita

Tahir Gjana

Ndue Kola

Nikoll Prenga

Shaban Dushku

Fadil Rungo

Lazam Shahini

Lam Tota

Mustafa Kallmeti

Gjelosh Ndoka

Lekë Marku

Zenel Hoxhaj

Rakip Murrja

Zenun Jahelezi

Riza Cani

Hysen Cani

Kujtim Ruçi

Gjovalin Gega

Rexhep Loka

Gjovalin Ndoj

Hamza Duriçi

Besim Almadhi

Osman Saliu

Sabri Deda

Skënder Zeneli

Myslim Haldeda

Hamdi Memaçi

Jonus Mema

Hysen Gapi

Myslym Shehi

Nazmi Selba

Ramiz Sinaj

Refat Bala

Naim Karreçi

Luan Shehaj

Hamdi Toshi

Themistokli Margariti

 Seit Spahiu

Enver Veseli

Muedin Aliu

Jovan Gegprifti

Arben Minarolli

VLORË

Astrit Deçka

Lipi Koraqe

Nehat Shametaj

Remzi Bregu

Kujtim Deraj

Asaf Bakaj

Luan Beshaj

Henë Koçiaj

Veliko Bani

Bilbil Kalemaj

Namik Liçaj

Enver Selfaj

Perllat Aliaj

Llazar Prendi

Qemal Muçi

Besnik Rrapaj

Novruz Goxhaj

Mahmut Kapllanaj

Nefail Çela

Zoto Alia

Kristaq Kokthi

Zaim Mihasi

Muharem Latifaj

Batjar Fishekaj

Qemal Malaj

Hamdi Sinanaj

Vasillaq Mustafa

Ismail Çaçi

Shahin Alliu

Deli Jonuzaj

TROPOJË

Pjeter Vatnikaj

Ajdin Boshnjaku