BREAKING NEWS

Gjykata Kushtetuese merr vendimin për zgjedhjet lokale të 30 qershorit

Gjykata Kushtetuese merr vendimin për zgjedhjet lokale të 30 qershorit
x
BREAKING NEWS

A do ketë heqje totale të masave? Brataj jep informacionin e rëndësishëm dhe tregon çfarë pritet: Kemi frikë nga…

A do ketë heqje totale të masave? Brataj jep informacionin e
x
BREAKING NEWS

Si asnjëherë më parë, publikohen shifrat e fundit të Covid-19

Si asnjëherë më parë, publikohen shifrat e fundit të
x
BREAKING NEWS

Vjen lajmi i mirë! Mund të shkoni vetëm me pasaportë, një tjetër shtet evropian heq të gjitha kufizimet me Shqipërinë duke filluar nga nesër

Vjen lajmi i mirë! Mund të shkoni vetëm me pasaportë,
x
BREAKING NEWS

KQZ jep lajmin e keq për Lulzim Bashën dhe Monika Kryemadhin

KQZ jep lajmin e keq për Lulzim Bashën dhe Monika Kryemadhin
x
BREAKING NEWS

Zgjedhjet/ Gjykata Kushtetuese i jep goditjen e fortë Qeverisë

Zgjedhjet/ Gjykata Kushtetuese i jep goditjen e fortë Qeverisë
x
BREAKING NEWS

“Boll më me shtirje”/ Ambasadorja Yuri Kim flet me tone të ashpra dhe jep ultimatumin e prerë: Çoni përpara Reformën në Drejtësi! Nëse s’tregoni guxim...

“Boll më me shtirje”/ Ambasadorja Yuri Kim flet me tone të
x
BREAKING NEWS

Debat për temat e nxehta që po zhvillohen me dyer të mbyllura/ Pritet vendimi për zgjedhjet lokale të 2019, përfaqësuesja e qeverisë kërkon pezullimin e çështjes. Cili është verdikti i Gjykatës Kushtetuese?

Debat për temat e nxehta që po zhvillohen me dyer të mbyllura/
x

Ekonomia

ATP nxjerr listën, ja 149 familjet që do të dëmshpërblehen për shkak të ndërtimeve informale, përfitojnë 113 milionë lekë

ATP nxjerr listën, ja 149 familjet që do të

Agjencia e Trajtimit të Pronave nxjerr listën me emrat e pronarëve që përfitojnë kompensim financiar. Në kuadër të vendimit për të kompensuar pronat që preken nga ndërtimet informale, Agjencia ka shqyrtuar aplikimet dhe ka vendosur se kush përfiton kompensim financiar dhe kush jo. Në disa raste kompensimi ndodh me sipërfaqe fizike, për aq metra katrorë sa meriton, por fituesit e kësaj radhe përfitojnë para në dorë. Kështu, përmes një postimi të publikuar dje në faqen e saj zyrtare, Agjencia e Pronave ka konfirmuar shpërndarjen e fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale. “Agjencia e Trajtimit të Pronave njofton se, më datë 03. 06. 2021, ka përfunduar procesin e shqyrtimit për 149 kërkesa, të paraqitura nga subjektet përfitues, pronarë të pasurive të paluajtshme, pronë private, të prekura nga ndërtimet informale, që përfitojnë deri më tani kompensimin/shpërblimin në vlerë në të holla, të miratuar me Vendimet përkatëse të Këshillit të Ministrave”, thuhet në njoftim. Agjencia sqaron më tej se, zyrat përgjegjëse kanë kryer verifikim e dokumenteve për çdo aplikant dhe është vendosur për dëmshpërblimin e tyre familjeve, të cilat plotësonin kriteret dhe dokumentet sipas ligjit për dëmshpërblim pronash. “Për 149 kërkesa e mësipërme, për të cilat ka përfunduar procesi i shqyrtimit nga ana e ATP-së, ka rezultuar se dokumentacioni i tyre është në përputhje me kriteret e përcaktuara në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 383, datë 19.05.2010 "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar”, theksohet në njoftim.

Shpërndarja e fondit

Agjencia tregon se, shuma që do të shpërndahet për këto familje kap vlerën e 113 milionë lekëve. Ndërkohë, sipas njoftimit të publikuar, familjet e kualifikuara përfitojnë 70% të fondit në total, të cilat marrin këstin e parë, të dytë, të tretë, të katërt dhe të pestë. “149 kërkesat e miratuara, përfitojnë këstin e parë, të dytë, të tretë, të katërt dhe të pestë të kompensimit në të holla në një total prej 70% të vlerës totale të miratuar me VKM-të përkatëse. Fondi financiar që shpërndahet nga ATP për këto 149 kërkesa është në vlerën 113. 639. 440.84 lekë. Të dhënat në lidhje me pasuritë që kompensohen dhe mbi gjeneralitetet e subjekteve përfitues jepen në listën bashkëlidhur”, njofton ATP. Ndër të tjera bëhet me dije se, për të gjitha familjet që përfitojnë nga ky vendim shuma e përcaktuar do t’u kalojë në llogarinë e tyre bankare, numrin e të cilës e kanë dorëzuar së bashku me dokumentet e aplikimit. “Agjencia e Trajtimit të Pronave njofton subjektet e interesuara se vlerat përkatëse për secilin përfitues do të jenë disponibël në llogaritë e tyre në bankat e nivelit të dytë pas përfundimit të procedurave të transfertave bankare në ditët në vazhdim”, sqaron njoftimi. Agjencia sqaron se, edhe fondi i dëmshpërblimit është përcaktuar në bazë të ligjit të kompensimit të pronave për çdo familje. “Procesi i shqyrtimit të këtyre kërkesave dhe i shpërndarjes së fondit të kompensimit është bazuar në ligjin "Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje", i ndryshuar, në Vendimin e Këshillit të Ministrave "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar dhe në vendimet përkatëse të Këshillit të Ministrave, në të cilët është përcaktuar masa e shpërblimit për secilin pronar”, theksohet në njoftim.