BREAKING NEWS

'Testi i uthullës', mësoi si funksionon taktika që aplikon ushtria amerikane për të zbular personat e infektuar nga COVID-19

'Testi i uthullës', mësoi si funksionon taktika që
x

Ekonomia

Eksperti i ekonomisë zbulon arsyen pse lekët e donatorëve në Bruksel nuk i marrim për dy vite

Eksperti i ekonomisë zbulon arsyen pse lekët e donatorëve në

I ftuar në emisionin "Arena", eksperti i ekonomisë Pano Soko, ka thënë se 800 milionëshi i kredisë që është dhënë nga konferenca e donatorëve, nuk mund të tërhiqet nga Shqipëria, edhe dy vite, pasi sipas tij një gjë të tillë nuk e lejon ligji shqiptar.

"Ne sivjet nuk e marrim kredinë, për shkak të eurobondit, edhe vitin tjetër me shumë mundësi kreditorët do të kushtëzojnë politikën e borxhit në Republikën e Shqipërisë. Ne kemi pasur një limit për të marrë borxh, 61 miliardë e 727 milionë lekë. Dhe  ligji thotë se deficiti është 37 miliardë, çfarë do të thotë? Nëse ne do të marrim 600 milionëshin e eurobondit, i cili është i nominuar, ky lekë do të jetë eurobond. Diskutimi është se kur bankat kanë ofruar kredi me 0 lekë, pse të mos e bëjmë 0 Eurobondin?"- tha Soko.