Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Fondi i Kompensimit, zbardhet lista me 206 përfitues, ja dëmshpërblimi për çdo aksident në vitet 2002-2013

Postuar: 14/03/2018 - 07:44

J anë të paktën 206 përfitues nga Fondi i Kompensimit të cilët kanë praktika të miratuara por të papaguara që i takojnë periudhës 2002-3013 dhe kapin një vlerë 230 mijë euro por përfituesit nuk ka qenë e mundur të kontaktohen deri më tani. Publikimi i listës u bë nga ana e Byrosë së Sigurimit pas kërkesës së Autoritetit të Mbikyrjes Financiare. Byroja i kërkon përfituesve të listës emërore që të paraqiten pranë zyrave të saj, shoqëruar me dokumentacionin përkatës, për të përfunduar me procedurat e pagesave. Autoriteti i fton qytetarët që janë pjesë e listës së përfituesve të paraqiten pranë Byrosë. Për çdo problematikë apo për më shumë sqarime në lidhje me procesin, çdo qytetar mund të paraqitet pranë zyrave të AMF. “Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare mbetet i angazhuar për mbrojtjen e konoritetet kryesore të veprimtarisë së tij gjatë këtij viti”, thuhet në njoftimin e AMF.

Vendimi për fondin e kompensimit

Bordi i Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare mori në fund të vitit të shkuar një vendim mbi Fondin e Kompensimit për vitin 2018 . Ky vendim i Bordit të Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare vjen në funksion të mbrojtjes së interesave të konsumatorëve dhe i jep zgjidhje një problematike të mbartur nga viti 2001 me pagesat e prapambetura me Fondin e Kompensimit. Këto dëme i përkasin aksidenteve të shkaktuara nga makina të pasiguruara ose të paidentifikuara. Sipas vlerësimeve, masa e Fondit të Kompensimit për detyrimet e mbartura dhe që do të lindin për vitin 2018 vlerësohet rreth 1.8 miliardë lekë, e ndarë në 1.25 miliardë lekë për ngjarjet nga viti 2001 deri 31.12.2013, ku përfsumatorëve dhe rritjen e besimit të tyre në treg. AMF, ashtu siç ka vepruar përmes shumë vendimeve të marra gjatë vitit 2017, do të vazhdojë të fokusohet te mbrojtja e interesave të qytetarëve. Për këtë arsye, Autoriteti e konsideron shlyerjen e detyrimeve të prapambetura që nga viti 2002, objekt i Fondit të Kompensimit ku shihen detyrime të papaguara, që janë në proces trajtimi apo proces gjyqësor pa vendim të formës së prerë; 418 milionë lekë për ngjarjet nga viti 2014 deri në 31.12.2017 ku përfshihen detyrime të papaguara, që janë në proces trajtimi apo proces gjyqësor pa vendim të formës së prerë, dhe jo më pak se 150 milionë lekë për ngjarjet që mund të ndodhin gjatë vitit 2018. Bordi i Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare urdhëroi Byronë Shqiptare të Sigurimit që të ndjekë procedurën e shlyerjes së menjëhershme të detyrimeve të papaguara të praktikave të dëmeve objekt i Fondit të Kompensimit, për të cilat ka përfunduar procesi i trajtimit (përmbarimore, me vendim gjykate të formës së prerë dhe të miratuara, por të papaguara) në vlerën totale 923 354 758 lekë për ngjarjet e sigurimit nga data 01.01.2001 deri në 31.12.2017.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 24/03/2019 - 10:07

Euro vazhdon të rritet.
 

Postuar: 24/03/2019 - 07:48

Çdokush që ndodhet në vështirësi financiare dhe nuk arrin të paguajë njëherësh detyrimet që ka nd

Postuar: 23/03/2019 - 07:27

Në kuadër të paketës fiskale për vitin 2019, në bazë të të cilës ndryshon dhe ligji për procedura

Postuar: 22/03/2019 - 07:20

Një udhëzim i ri i Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave, i cili tashmë ka marrë fuqi ligjore par

Postuar: 21/03/2019 - 07:20

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka vendosur të ashpërsojë ligjin antiduhan.

Postuar: 20/03/2019 - 07:21

Moslëshimi i faturës tatimore, dëftesës tatimore apo і faturës tatimore me TVSH, dënohet me gjobë

Postuar: 19/03/2019 - 18:26

Në raportin e Bankës Botërore dhe Institutit të Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare, thuhe