BREAKING NEWS

Lajm fantastik nga spitalet COVID: Sot më shumë të shëruar se të prekur me koronavirus, ja 3 qytetet me numrin më të madh të infektimeve

Lajm fantastik nga spitalet COVID: Sot më shumë të shëruar
x

Ekonomia

Lista e ATP, 144 pronarë kompensohen për ndërtimet informale në pronat e tyre, shpërndahen 241 milionë lekë

Lista e ATP, 144 pronarë kompensohen për ndërtimet informale

Agjencia e Trajtimit të Pronave ka publikuar dje listën me emrat e pronarëve që do të marrin kompensim financiar për pronat e tyre. Përmes një njoftimit në faqen e saj zyrtare Agjencia ka bërë të ditur se është gati fondi i kompensimi në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale. Në njoftim thuhet se, këtë herë do të përfitojnë nga ligji për kompensimin 144 pronarë, të cilat janë përfitues të këstit të parë, të dytë, të tretë, të katërt ose të pestë të kompensimit financiar. Agjencia e pronave sqaron përmes këtij njoftimi, se kualifikimi i përfaqësuesve dhe shpërndarja sipas kosit përkatës bëhet në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave në lidhje me pronat që janë cënuar nga ndërtimet informale në vite. Ndërsa theksohet se secili prej përfituesve do të marrë 70% të vlerës totale. “Agjencia e Trajtimit të Pronave (ATP) njofton se, ka përfunduar procesin e shqyrtimit për 144 kërkesa, të cilat përfitojnë këstin e parë, të dytë, të tretë, të katërt dhe të pestë të kompensimit në të holla në një total prej 70% të vlerës totale të miratuar me VKM-të përkatëse. Procesi i shqyrtimit të këtyre kërkesave dhe i shpërndarjes së fondit të kompensimit është bazuar në ligjin "Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje", i ndryshuar, në Vendimin e Këshillit të Ministrave "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar dhe në vendimet përkatëse të Këshillit të Ministrave, në të cilët është përcaktuar masa e shpërblimit për secilin pronar”, thuhet në njoftimin e publikuar nga Agjencia e Pronave.

Shpërndarja e fondit

Agjencia tregon se për pronarët të cilëve u është pranuar aplikimi për kompensim shuma e vënë në dispozicion kap vlerën e mbi 241 miliardë lekëve. Sipas njoftimit, pjesa që do të fitojë secili prej pronarëve do t’u kalojë menjëherë në llogaritë e tyre bankare në ditët në vijim pasi të jenë bërë të gjitha konfirmimet e duhura me të dhënat e tyre. “Fondi financiar që shpërndahet nga ATP për këto 144 kërkesa është në vlerën: 241. 479. 090,21 lekë. Të dhënat në lidhje me pasuritë që kompensohen dhe mbi gjeneralitetet e subjekteve përfitues jepen në listën bashkëlidhur këtij njoftimi. Agjencia e Trajtimit të Pronave (ATP) njofton subjektet e interesuara se vlerat përkatëse për secilin përfitues do të jenë disponibël në llogaritë e tyre në bankat e nivelit të dytë pas përfundimit të procedurave të transfertave bankare në ditët në vazhdim”, sqarohet në njoftim. Sakaq, Agjencia thekson se për çdo aplikim të dërguar është bërë shqyrtimi i dokumenteve me kujdes për të qenë në përputhje të plotë më ligjin dhe janë përzgjedhur vetëm ata që dispononin dokumentacion të kompletuar. “Për 144 kërkesat e mësipërme, për të cilat ka përfunduar procesi i shqyrtimit nga ana e ATP-së, ka rezultuar se dokumentacioni i tyre është në përputhje me kriteret e përcaktuara në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 383, datë 19.05.2010 "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar”, ka sqaruar ndër të tjera Agjencia në njoftim. Ndërsa gazeta po publikon sot të gjithë emrat që janë kualifikuar dhe do të përfitojnë kompensim financiar.

Ja lista me emrat që do marrin kompensim financiar

Panajot Gjerasi, Tiranë

Bashkim Sina, Elbasan

Roland Qosja, Tiranë

Maria Nikolla, Tiranë

Vjollca Arapi, Elbasan

Margarita Beshiri, Durrës

Fatma Bukmishi Durrës

Jtim Pazari, Elbasan

Merita  Skënderi, Elbasan

Zana Stathi, Elbasan

Lumturi Vathi, Tiraneë

Naim Vathi, Tiranë

Genc Durrsi, Durrës

Naim Rusheku, Tiranë

Haxhire Peni, Elbasan

Dashamir Qorri, Elbasan

Blerta    Kerçiku, Elbasan

Elona     Jareci,   Tiraneë

Beqir Sejdini, Elbasan

Roland Qencka, Tiranë

Margarita Beshiri, Durrës

Sopot Sejdini, Elbasan

Fatma   Bukmish, Durrës

Dashamira Gjerasi, Elbasan

Lum-Mir Frasheri, Elbasan

Liljana   Shtino, Elbasan

Rita Frasheri,     Elbasan

Zamir Ekmekçiu, Elbasan

Adi Madhi, Elbasan

Adriana Ndrija, Elbasan

Edlira     Ekmekçiu, Elbasan

Margarita Beshiri, Durrës

Elida Myqelefi, Elbasan

Kozeta  Hoxha,  Elbasan

Merita  Basha,   Elbasan

Shegush Duka, Elbasan

Roland Qencka, Tiranë

Shpresa Bumi,   Elbasan

Zamir Ekmekçiu, Elbasan

Petrit Tafalla, Tiranë

Beqir Sejdini, Elbasan

Dashamira Sejdini, Elbasan

Sopot Sejdini, Elbasan

Behexhet Haseqiu, Elbasan

Valdete Emiri,    Tiranë

Bujar Kreshpa, Tiraneë

Fatbardha Qosja, Tiranë

Bardhyl Haxhihyseni, Elbasan

Bujar Skenderi, Tiranë

Safete   Skenderi, Tiranë

Kryegjyshata Boterore Bektashiane, Tiranë

Lulezim Shkalla, Tiranë

Suzana Meta,     Tiraneë

Sanije Bakalli, Elbasan

Ferdinand Strugu, Elbasan

Anila Katro, Elbasan

Sanije Bakalli, Elbasan

Ferdinand Strugu, Elbasan

Anila Katro, Elbasan

Igli Pustina, Tiranë

Zana Bukmishi, Durreës

Altin Ahmata, Durres

Abdulla Bukmishi, Durrës

Florinda Bukmishi, Durrës

Tahir Vladi, Tiraneë

Ilirjana Prusha, Durreës

Naile Bukmishi, Durres

Elona Jareci, Tiranë

Ramazan Bukmishi, Durrës

Fatma   Bukmishi, Durrës

Albana Hoxha, Tiraneë

Genci Mema, Tiranë

Kryegjyshata Boterore Bektashiane, Tiranë

Fatmira Salku, Tiranë

Blerina Lusha, Tiraneë

Fatjon   Troci, Tiranë

Mimoza Mera, Tiranë

Dhurata Matranxhi,        Tiranë

Fatjon   Troci, Tiranë

Shpresa Bardhi, Elbasan

Dritan Metani, Tiranë

Vjoletamilja, Tiranë

Mit-Hat Hidaj,    Tiranë

Nexhmije Bakalli, Tiranë

Anjeza  Karajani, Tiranë

Kadri Vladi, Tirane

Petrit Vladi, Tirane

Fatbardha Koci, Tiranë

Kejsi Vladi, Tiranë

Deje Luli, Tiranë

Bledar   Shima, Tiranë

Tefik Shima, Tiranë

Agron    Shima, Tiranë

Tahsim Shima, Tiranë

Fatos Shima, Tiranë

Naim Rusheku, Tiranë

Rudi Bobrati,      Elbasan

Jolanda, Vyshku, Tirane

Zana Stathi, Elbasan

Liljana   Kelliçi     Elbasan

Bujar     Tafalla, Tiraneë

Hyjrije   Duka, Tiraneë

Brikena Baxhaku, Elbasan

Eni Kokona, Tiranë

Xhejn Kokona, Tiranë

Lindita   Kokona, Tiranë

Klevis Bakalli, Elbasan

Liliana    Liku, Tiranë

Fatos Shima, Tiranë

Margarita Beshiri, Durrës

Liljana   Kelliçi, Elbasan

Nazmi Dehima, Elbasan

Agim Gjevori, Elbasan

Kujtim   Pazari, Tiranë

Roland Qencka, Tiranë

Fatma   Bukmishi, Durrës

Blendi   Bakalli, Elbasan

Genc Durresi, Durrës

Haxhi Gjuzi, Tiranë

Merita  Skënderi, Elbasan

Valdete Emiri,    Tiranë

Bujar Kreshpa, Tiranë

Fatbardha Qosja, Tiranë

Behexhet Haseqiu, Elbasan

Bashkim Sina,    Elbasan

Vjollca Arapi,      Elbasan

Shpetim Kume, Elbasan

Blendi   Bakalli, Elbasan

Shejnaze Bakalli, Elbasan

Alban    Alimema, Tiranë

Shefki   Petrela, Tiranë

Sanije    Bakalli, Elbasan

Roland Qosja , Tiranë

Mirand Figu, Tiraneë

Margarita Beshiri, Durrës

Roland Qencka, Tiranë

Arta Shehu, Tiranë

Rudina Llagami, Tiranë