BREAKING NEWS

“Pa koment”,Rama poston foton nga takimi i Bashës dhe jep mesazhin e fortë

“Pa koment”,Rama poston foton nga takimi i Bashës dhe jep
x

Ekonomia

Lista e ATP, 146 ish-pronarë marrin paratë për tokat e prekura nga ndërtimet informale, ja emrat

Lista e ATP, 146 ish-pronarë marrin paratë për tokat e prekura

Agjencia e Trajtimit të Pronave ka zbardhur listën me emrat e ish-pronarëve që do kompensohen financiarisht për tokat që u janë zënë nga ndërtimet informale. Ditën e djeshme Agjencia ka publikuar në faqen e saj zyrtare njoftimin, i cili bën me dije se është gati fondi i kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale. Sipas njoftimit nga ky këst do të përfitojnë 146 ish-pronarë, të cilët plotësojnë të gjitha kriteret e kërkuara në ligjin për kompensim. Sakaq bëhet me dije se masa e shpërblimit është përcaktuar përmes vendimit të Këshillit të Ministrave dhe në këtë rast ish-pronarët janë përfitues të këstit të parë deri në ata që përfitojnë në këstin e pestë nga kjo çështje. Sipas Agjencisë së Pronave, përfituesit marrin 70 për qind të shumës totale të lënë në dispozicion. “Agjencia e Trajtimit të Pronave njofton se, më datë 26. 02. 2021, ka përfunduar procesin e shqyrtimit për 146 gjashtë kërkesa, të cilat përfitojnë këstin e parë, të dytë, të tretë, të katërt dhe të pestë të kompensimit në të holla në një total prej 70% të vlerës totale të miratuar me VKM-të përkatëse. Procesi i shqyrtimit të këtyre kërkesave dhe i shpërndarjes së fondit të kompensimit është bazuar në ligjin "Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje", i ndryshuar, në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 383, datë 19.05.2010 "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar, dhe në vendimet përkatëse të Këshillit të Ministrave, në të cilët është përcaktuar masa e shpërblimit për secilin pronar”, thuhet në raport.

Shuma që shpërndahet

Në njoftim tregohet se, shuma që shpërndahet për të gjithë përfituesit në total është mbi 295 milionë lekë. Agjencia sqaron se edhe shuma që do shpërndahet është vendosur në bazë të ligjit për kompensime, duke pasur parasysh se sa përfiton secili nga ish-pronarët në listë. “Për 146 kërkesat e mësipërme, për të cilat ka përfunduar procesi i shqyrtimit nga ana e ATP-së, ka rezultuar se dokumentacioni i tyre është në përputhje me kriteret e përcaktuara në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 383, datë 19.05.2010 "Për përcaktimin e procedurave të shpërndarjes së fondit të kompensimit në vlerë për pronarët e pasurive të paluajtshme, pronë private, që preken nga ndërtimet informale", i ndryshuar. Fondi financiar që shpërndahet nga ATP për këto 146 kërkesa, është në vlerën e 295. 115. 001.60 lekëve”, sqaron ATP. Më tej tregohet se, shuma për secilin prej përfituesve do të hidhet në llogaritë e tyre bankare, që ata vetë kanë dorëzuar së bashku me dokumentet e aplikimit. Ndërsa çdo e dhënë tjetër tregohet në faqen zyrtare të Agjencisë së Trajtimit të Pronave. “Të dhënat në lidhje me pasuritë që kompensohen dhe mbi gjeneralitetet e subjekteve përfitues jepen në listën bashkëlidhur këtij njoftimi. Agjencia e Trajtimit të Pronave njofton subjektet e interesuara se vlerat përkatëse për secilin përfitues do të jenë disponibël në llogaritë e tyre në bankat e nivelit të dytë pas përfundimit të procedurave të transfertave bankare në ditët në vazhdim”, bën të ditur Agjencia e Trajtimit të Pronave.

Ja lista me emrat që përfitojnë kompensim financiar

Redi Xhelepi, Tiranë

Loreta Qosja, Elbasan

Andrea Bedini, Vlorë

 Roland Balla, Durrës

Erparim Dede, Vlorë

Zamira Vyshka, Elbasan

Sadik Shpata, Tiranë

Lejla Bimi,Tiranë

Rije Torja, Elbasan

Liliana Liku, Tiranë

Violeta Kazazi,Tiranë

Hasan Zela, Tiranë

Nexhmije Bakalli, Tiranë

Anjeza Karajani, Tiranë

Kadri Vladi, Tiranë

Merushe Kazazim, Vlorë

Petrit Vladi, Tiranë

Venemin Josifi, Elbasan

Zana Stathi, Elbasan

Tahir Vladi, Tiranë

Fatbardha Koci, Tiranë

Kejsi Vladi, Tiranë

Nexhmije Bakalli, Tiranë

Deje Luli, Tiranë

Bledar Shima, Tiranë

Tefik Shima, Tiranë

Agron Shima, Tiranë

Tahsim Shima, Tiranë

Veron Duma, Elbasan

Melita Duma, Elbasan

Mimoza Karafili, Tiranë

Sadik Shpata, Tiranë

Redon Vathi, Tiranë

Artur Kerluku,Tiranë

Edi Sharra, Tiranë

Engelsina Parllaku, Tiranë

Stefan Gjergji, Elbasan

Zheni     Bebi Gjergji, Elbasan

Sadete Perihana, Elbasan

Stefano Coiante, Durrës

Naftalia Doksani, Elbasan

Zana Papajani, Elbasan

Sami Hyka, Tiranë

Engjell Matraxhiu, Elbasan

Saida Muça, Elbasan

Lejla Bimi, Tiranë

Dashamir Agalliu, Vlorë

Agim Gjevori, Elbasan

Kujtime Mema, Tiranë

Elona Jareci, Tiranë

Nektar Sejdini, Elbasan

Violeta Kazazi, Tiranë

Rolind Guxholli, Korçë

Loreta Qosja, Elbasan

Beqir Baj, Tiranë

Andrea Bedini, Vlorë

Besim Sauku, Tiranë

Lirijeaga, Tiranë

Erjon Bilali, Tiranë

Vera Koçi, Tiranë

Redi Xhelepi, Tiranë

Besim Sauku, Tiranë

Lirije Aga, Tiranë

Ilir Dervishi, Vlorë

Ingrit Demneri, Tiranë

Suela Demneri, Tiranë

Erjon Bilalim, Tiranë

Vera Koçi, Tiranë

Redi Xhelepi, Tiranë

Bukurije Bollati, Tiranë

Loreta Qosja, Elbasan

Sadik Shpata, Tiranë

Loreta Qosja, Elbasan

Rije Torja, Elbasan

Zamira Vyshka, Elbasan

Fatmir Daiu, Elbasan

Xhuljana Sejdini, Elbasan

Andrea Bedini, Vlorë

Albana Hoxha, Tiranë

Behexhet Haseqiu, Elbasan

Dhurata Gjata, Tiranë

Hysen Hyskja, Elbasan

Mikel Boshnjaku, Durrës

Etleva Lala, Durrës

Sadik Shpata, Tiranë

Etleva Lala, Durrës

Frosina Kavaja, Durrës

Gezim Xhameta, Tiranë

Kujtim Emiri, Tiranë

Eva Dibra, Tiranë

Frosina Kavaja, Durrës

Zamira Vyshka, Elbasan

Nektar Sejdini, Elbasan

Sonila Daja, Tiranë

Luan Dervishi, Tiraneë

Sokol Belegu, Elbasan

Bilal Deliu, Tiranë

Merushe Kazazim, Vlorë

Islam Deliu, Tiranë

Alkion Dizdari, Tiranë

Igli Pustina, Tiranë

Redi Xhelepi, Tiranë

Besim Sauku, Tiranë

Suela Demneri, Tiranë

Ingrit Demneri, Tiranë

Redi Xhelepi, Tiranë

Erjon Bilali, Tiranë

Vera Koci, Tiranë

Fatbardha Qosja, Tiranë

Valdete Emiri, Tiranë

Bujar Kreshpa, Tiranë

Lejla Marku, Elbasan

Suzana Murataj, Elbasan

Henrieta Fortuzi, Elbasan

Sami Hyka, Tiranë

Platon Miraku, Elbasan

Merushe Kazazim, Vlorë

Ilir Dervishi, Vlorë

Perparim Dede, Vlorë

Erion Aliahmeti, Tiranë

Perparim Dede, Vlorë

Sami Hyka, Tiran

Roland Balla,      Durrës

Genci Kuvarati, Tiranë

Alkion   Dizdari, Durrës

Violeta Kazazi, Tiranë

Alkion   Dizdari, Durrës

Alkion   Dizdari, Tiranë

Spartan Kashuta, Tirane

Redi Xhelepi, Tiranë

Gezim   Xhameta, Tiranë

Ramadan Shpata, Tiranë

Bukurie Dersha, Tiranë

Alkion Dizdari, Durrës

Hasan Zela, Tiranë

Ornela Abdihoxha, Elbasan

Ilirjan Brahimllari, Tiranë

Merushe Kazazi, Vlorë