BREAKING NEWS

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri dy vëllezër (Emrat)

Tronditëse! Krim i dyfishtë në vend, vriten me armë zjarri
x

Ekonomia

Lista e radhës, ja 510 naftëtarët, minatorët dhe metalurgët që përfitojnë pension suplementar

Lista e radhës, ja 510 naftëtarët, minatorët dhe

Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar listën e radhës me emrat e naftëtarëve, minatorëve dhe metalurgëve që përfitojnë pension suplementar. Pavarësisht situatën emergjente në të cilën ndodhet vendi, qeveria shqiptarë nuk ka harruar punonjësit e nëntokës dhe industrive të naftës, të cilët përfitojnë shtesë pensioni. Në listën e fundit janë publikuar emrat e 510 punonjësve nga qytete të ndryshme të vendit. Fondi për këtë kategori do të mbulohet nga ministria përfaqësuese, por nga na tjetër behet me dije se punëdhënësi duhet të paguaj sigurimet që i detyrohen. Pra, në pesë vitet e para, kjo shtesë do të përballohet nga buxheti i shtetit dhe kostoja e përllogaritur është 140 milionë dollarë. Nga ana tjetër, duke qenë se sipas rregullave sistemi i pensioneve dhe çdo përfitim social i kësaj natyre, kërkon mbulim me kontribute dhe për faktin se ish-punonjësit e nëntokës në trajtim financiar të veçantë, apo të papunë dhe pa mbështetje sociale me kushte të plotësuara, nuk kishin periudha të mbuluara me kontribute me shtesë, për përfitime të parakohshme, skema u përcaktua duke vendosur një edhe kontribut shtese prej 5% që paguhet nga punëmarrësit dhe punëdhënësit aktuale, si dhe financime buxhetore për mbulimin e përfitimeve aktuale si dhe pjesë të efektit financiar që nuk mbulohet nga kontributi shtesë. Gjithashtu, projektligji për këtë çështje parashikon që, i gjithë spektri i periudhave të sigurimit në profesione pune shumë të vështira si në industrinë e naftës dhe të gazit, ashtu edhe në metalurgji të kenë relativisht një trajtim financiar të njëjtë. Për këto arsye, projekti i paraqitur parashikon, ndarjen e përfitimeve në fushën e sigurimeve shoqëror dhe trajtimeve mbi pension, nga dispozitat që përcaktojnë një status të veçantë për industrinë e naftës dhe të gazit. Sipas të dhenve të përpiluara nga qeveria, duke u bazuar edhe në numrin aktual të punësuarve në industrinë e naftës, parashikohet që numri i personave që përfitojnë të arrijë në rreth 7000, nga 9900 që përllogaritej të ishte para ndryshimeve me një efekt financiar vjetor rreth 750 milionë lekë. Të gjithë aplikuesit që plotësojnë kushtet e vendosura në ligjin “Për Sigurimet Shoqërore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, përfitojnë shtesë pensioni për çdo vit periudhe sigurimi në profesion, sipas përcaktimeve në nenin 3, si më poshtë; punonjësit e nëntokës, 1% të masës së pensionit të pleqërisë; punonjësit e industrinë së naftës e të gazit dhe punonjësit e metalurgjisë, 0,6 % të masës së pensionit të pleqërisë. Shtesën mbi pension, sipas pikës së mësipërme e përfitojnë të gjithë personat që kanë jo më pak se 6 vite në profesionet dhe punët e përcaktuara në këtë ligj. Një tjetër ndryshim I këtij ligji është se, sipas ISSH-së janë rreth 1900 persona që do të trajtohen me pensione suplementare, pavarësisht kushteve të vendosura. Të favorizuar janë po ashtu edhe të aksidentuarit në punë, të cilët do të jenë pjesë e skemës.

JA LISTA ME EMRAT E NAFTËTARËVE DHE MINATORËVE QË PËRFITOJNË PENSION SUPLEMENTAR

BERAT

Elmas Bajraktari

BULQIZË

Hekuran Lila

Ali Manuka

Kaçelnik Shuli

Kadri Pashaj

Vefi Gjika

Petrit Nallbani

Mehmet Hysaj

Sem Duriçi

MAT

Bashkim Tusha

Kapllan Dedolli

Gazmir Shira

Xhemal Kurti

Ë Xhevahire Cani

Lumturije Hoxha

Fejzulla Balliu

G Haki Mata

 Mersim Çupi

Mark Bruka

Rifat Hoxha

Lezan Dalliu

Idriz Hoti

Alim Çemurati

PESHKOPI

Servet Lila

Hamit Muça

Riza Leti

Durrës

Muharrem Herri

Abdi Hushi

Zef Kola

ELBASAN

Luljeta Cenko

Petrit Sinomati

Demir Hysa

Hekuran Dada

Jani Panxhi

Mina Kuqi

Nazmi Çela

Sebahedin Skilja

Ferdinand Veci

Minir Topi

Avni Bamllari

Shaje Floqi

Ali Kaso

Xhafer Fekolli

Barije Jashari

Mirash Mara

Lirim Hysolli

Myrteza Salaj

Sadi Haxhillari

Yrjet Nano

Shpëtim Kambo

Edmond Dhimitruka

Enver Kolla

Jovan Shegani

Mihallaq Dine

Qemal Bullari

Bashkim Avdolli

Pali Janaq

Avni Venari

Vjollca Çelanji

Vladimir Kordalli

Hamit Shkalla

Sabri Hanoli

Angjëllor Çepele

Filip Bërdufi

Asllan Melaj

Gani Dishani

Sejdin Çela

Besnik Pjetri

Nuri Asllani

Agim Këndella

Arben Bajrami

Foto Eski

Abdulla Basha

Rrapush Daja

Agim Sina

Agron Lime

Pellumb Hoxhaj

Ramazan Hyseni

Çlirim Myftiu

Bardhyl Elmasllari

Faik Tashi

Muhamet Nerolla

Qemal Sinani

Ardjan Beti

Ismet Doçi

Kujtim Vila

Bako Kalemi

Bukurije Haxhi

Fasli Skënderi

Munir Ibrahimi

Xhuma Tare

Agim Frakulli

Alije Zani

Mefa Cërriku

Petrit Ruqja

Petrit Liçi

Asqeri Lami

Selim Çollaku

Omer Omeri

Kadrije Selimi

Bujar Lupi

Tahir Haka

Selime Mema

Idriz Ruçi

Arben Shahini

LIBRAZHD

Hysen Hoxha

Nezir Xhakeri

Agim Muzhaqi

Gani Mana

Xhevat Mala

Ferit Kariqi

Maksut Skopeci

Nazmi Rira

Erim Pecaku

Flori Bogdani

Agim Korani

 Xhetan Stojna

Xhevit Qytyku

Çelnik Karriqi

Daut Bogdani

Xhevit Alla

Fatmir Selimollari

Tosun Molla

Riza Kompula

Sefer Beqiri

Haki Nezha

Gani Belba

FIER

Abas Cenaj

Vezir Jarua

Vasillaq Prifti

Avni Meçaj

Yllka Boçova

Isuf Seati

Xhevat Merko

Rauf Ymeraj

Raqi Kaçelingjel Kadiu

Teki Hoxhaj

Hënë Duro

Feta Shusha

Sotir Marku

Gori Sila

Donika Braka

Arshi Malaj

Eqerem Malaj

Zylyftar Beqiraj

Thoma Rista

Xhevair Hysenaj

Shkëlqim Kapllani

Sokrat Mustafaj

Zeqo Zotaj

Todi Goga

Shyqyri Panahori

Qamil Hoxha

Ferit Hatija

Ramazan Pirra

Agur Grembi

LUSHNJE

Halit Daullja

Minush Kuqi

Sadri Thaçi

Xhafo Merkaj

GJIROKASTËR

Zaim Paja

Thoma Duro

Selim Cenokaçi

TEPLENË

Veis Muçodemi

Hetem Koçiu

Astrit Bino

Shyqyri Goxha

Osman Arapi

Gëzim Minaj

Rexhep Durmishi

Ferrik Myrtaj

 Brahim Musarai

Ylli Shehu

Luan Mera

Vesel Hoxha

Barjam Danai

Veledin Shehaj

Jemin Jaupi

Kosma Memoçela

Niko Koka

Gani Dana

Axhem Muçodemi

Novrus Dida

Haseni Dida

Sadik Taka

Idai Merdani

Mete Bejdo

Batjar Hodaj

Ylli Çela

Adriatik Liçaj

Idajet Beta

Demo Zana

Spiro Pano

Krenar Beluli

Aleksandër Gjosha

ERSEKË

Gjergji Mitrollari

Sali Cacani

Barjam Shuaipi

Asqeri Tako

Klementi Foto

Kristaq Lako

Pirro Gjoka

Thoma Mitre

Flamur Asani

Ikmet Isufi

KORÇË

Tomor Nexhip

Mitro Binjaku

Nevruz Sadikllari

Vangjush Shaka

Maqo Xhoga

Fejzo Haxhillari

Nuri Fejzolli

Rezmi Bërniku

Agron Beqirllari

Enver Bakalli

Jorgaq Janollari

Zylfo Agolli

Xhevat Pashollari

Petraq Dojçe

Ramadan Ismailaj

Dashmir Qiraxhi

Skënder Dilo

Jani Prrenjasi

Kristo Xhixho

Vaskë Shkurti

Janaq Lena

Pandeli Agolli

Auren Zaimi

Koço Zhidro

Petrika Gulka

Istref Muço

Albert Çoçka

Kostandin Pacili

Lefter Disho

Toli Tori

Thimjo Jovani

Skender Koro

Neim Bezatlliu

Çlirim Begolli

Gëzim Çoçka

Dhimitraq Mitace

Pandi Mingo

Barjam Zenel

POGRADEC

Pasko Laska

Tomor Shkulaku

Reshit Kaftirani

Sefer Hamzallari

Idris Maxhari

Bari Misliu

Zija Hoxha

Petrit Gegprifti

Sotiraq Pilinçi

Besim Mazelli

Aqif Purbollari

Shefqet Mimini

Naumçe Kaçori

Adriatik Sadik

Nazmi Beshello

Bejani Muçllari

Jorgo Bardhi

Refik Kaftirani

Shebi Shero

Ilmi Jaçellari

Xhezar Topalli

Selami Mahmutllari

Refat Fezollari

Teki Berberi

Thoma Pendavinji

Safet Beshello

Refat Muço

Llazar Tola

Hasan Spahiu

Myslim Ibro

9b Latif Toska

Beqir Penko

Thoma Simaku

Feim Haxhillari

Irfan Hamzallari

Nevrus Shuli

Nevrus Topi

Mehmetali Daci

Fuat Likollari

Rezmi Bardho

Lulëzim Hymeti

Astrit Fasho

Engjëll Papajani

Dëfrim Shaho

Piro Angjo

Zeni Guri

Asim Duka

Seladin Latifllari

Çelnik Jasharllari

Astrit Muçllari

Myredin Jakupas

Mimin Çami

Besnik Cake

Minir Lipo

Avdi Shero

Zija Jaçelli

Guri Lipo

Myfit Mimini

Bejani Salla

Hamolli

Qani Fraholli

Ajdin Çela

Riza Hamolli

Mitat Pallënga

Meleq Mimini

Safet Shkira

Nezim Çorbaxhi

Safet Selko

Zalo Muçllari

Safet Toska

Çelnik Mimini

Faik Durbaku

Myftar Pura

Nevrus Mimini

Jonus Hidri

Neim Novaku

Astrit Guri

Llazi Kërxhalli

Xhelal Spahi

Agron Basha

 

HAS

Rexhep Baraku

Isuf Pervana

Bashkim Hoti

Fatmir Sefolli

Rexhep Nezaj

Sadri Thaçi

Agron Qarri

Dem Dauti

Zek Ahmati

Miftar Dibra

Adem Xhafa

Hysni Rexhaj

Arif Nezaj

KUKËS

Sejdi Kovaçi

Idriz Hamzaj

Hamit Taci

Liman Nerguti

Rexh Maçi

Kadri Shahu

Bajram Bardhoshi

Milaim Duraku

Teki Nerguti

Gazmire Laçi

Ibrahim Gjoka

Ramallari

Kasam Bulica

Rexhep Sinanaj

Brah Leka

Hysni Qejvani

Ded Gjakeja

Zef Frroku

Gjovalin Nikolli

Bardh Selmani

Gjon Marku

Gjovalin Shqalshi

Ruzhdi Sopaj

Shaqir Axhami

Miftar Imeri

LEZHË

Prend Ndoj

Nikoll Ndoci

Lize Gjoni

MIREDITË

Mark Përgjoka

Kol Pali

Preng Bunaj

SHKODËR

Mark Guri

Tonin Vjerdha

Lekë Dakaj

Aleks Gjoka

Lazër Guri

Prekë Kola

Nikoll Vecaj

Leonard Gruda

KAVAJË

Muhamed Memolla

Riza Sina

TIRANË

Bashkim Xhemali

Bashkim Zina

Besim Kaca

Tahir Shkreta

Besim Ckurti

Hyso Isufi

Hajredin Çera

Elez Isufaj

Martin Markaj

Sabri Lamellari

Dod Nikollaj

Kujtim Duka

Fitim Koçi

Sejdin Hysenshahaj

Ahmet Duka

Eli Benga

Sali Roçi

Ilia Haxhimihali

Qani Sadiku

Luiza Mëngjesi

Roland Ndreçka

Firdus Osmanaj

Medi Agolli

Banush Hasanaj

Pajtim Kapaj

Qemal Bega

Shefqet Qefalia

Skënder Basha

Islam Madhi

Ivan Llojaj

Armir Ymeraj

Luan Bënja

Idajet Mema

Ferdinand Cene

Ramadan Bala

Mustafa Jashkuri

Gani Vaska

Gjon Kola

Prendush Pali

Tanush Kaso

Dylaver Pjeshka

Fjodor Caushaj

Sotir Muçaj

Fadil Daja

Ramiz Tarja

Fadil Rriska

Sali Cakani

Ali Jata

Llambi Teli

Qamil Cufa

Vexhi Tusha

Mark Gjoni

Destan Nika

Emin Taçi

Abdi Alldërvishi

Veli Rrumbullaku

Mustafa Stafa

Alush Deda

Ramazan Mema

Nazif Hasmuça

Barjam Meko

Diell Kosta

Vangjel Vasili

Drita Loshi

Sabri Tërpani

Ali Ceka

Lazim Kera

Agim Tota

Vasil Gjata

Sul Basha

Xhevdet Pollani

Muharrem Kadiu

Ndrec Gjoka

Gëzim Keta

Fari Alizoti

Syrja Avdiu

 

VLORË

Alim Eminaj

Hetem Skënderaj

Ladi Nela

Bashkim Fetollari

Zija Mehmeti

Dhanil Naka

Ndue Pjetri

Imer Merkaj

Perllat Hoxhaj

Fadil Zanaj

Piro Bregu

Skënder Deliaj

Vasil Paço

Fejzo Maraj

Haxhi Xhengo

Sulejmën Sulejmënaj

Grigor Todi

Zini Rrokaj

Nuri Llanaj

 Merita Veshaj

Kadri Dura

Alem Skëndo

Kalo Sadikaj

Haxhi Imamaj

Alush Dalipaj

Todi Bombaj

Xhorxhi Bombaj

Dhimiter Dukaj

Myrdar Pashaj

Niko Selmanaj

Demo Latifaj

Isa Dalanaj

DURRËS

Hysen Kojtari

Agim Lici

Baki Qëndra

Haxhi Gerdeci

KRUJË

Pjetër Çoku

MALLAKASTËR

Kujtim Xhemalaj

Petros Foto

DEVOLL

Albert Yze

Dilaver Gula

Dhorifaq Lame

Resul Spahi

Shpëtim Trëndafili

Shyqyr Bleta

Agim Mersuli

Mysret Lukra

TROPOJË

Azem Hysaj

Muharrem Mustavataj