BREAKING NEWS

"Nuk do të kopjojmë si Greqia”/ 'Tërmet' në media deklarata e fortë e Edi Ramë mëngjesin e sotëm, mediat e Athinës me zjarr ndaj kryeministrit para takimit me Mistotakis

"Nuk do të kopjojmë si Greqia”/ 'Tërmet'
x
BREAKING NEWS

Zbardhen zhvillimet e fundit/ Kush është lideri i njohur europian që ende s'ka mbërritur në samitin BE-Ballkani Perëndimor

Zbardhen zhvillimet e fundit/ Kush është lideri i njohur europian
x
BREAKING NEWS

VIDEO/ Samiti i BE-së në Tiranë, ja çfarë po ndodh nga ajri në zonën ku po qëndrojnë liderat europian, Vjosa Osmani ndërpret fjalimin

VIDEO/ Samiti i BE-së në Tiranë, ja çfarë po ndodh
x
BREAKING NEWS

Tirana blindohet për Samitin/ Ç'po ndodh? Rreth 1000 simpatizantë të PD nisen nga Vlora dhe 1600 nga Elbasani që kanë zbarkuar në Tiranë gati për protestë

Tirana blindohet për Samitin/ Ç'po ndodh? Rreth 1000
x
BREAKING NEWS

"Moment i rëndësishëm!"/ Presidenti i KiE-së mesazh të fuqishëm në Tiranë: Hera e parë që...

"Moment i rëndësishëm!"/ Presidenti i KiE-së
x
BREAKING NEWS

Berisha apo Alibeaj në krye të PD-së? Gjykata e Apelit jep NJOFTIMIN e rëndësishëm

Berisha apo Alibeaj në krye të PD-së? Gjykata e Apelit jep
x
BREAKING NEWS

KUJDES, del njoftimi i rëndësishëm! Rrugët e bllokuara në Tiranë, në këto akse rrugore nuk mund të kaloni sot as në këmbë. Ja ku nis 'vija e kuqe'

KUJDES, del njoftimi i rëndësishëm! Rrugët e bllokuara
x
BREAKING NEWS

Udhëtimi nga Tirana në Himarë/ Ndodh incidenti me kryeministrin grek, mediat zbardhin detajet

Udhëtimi nga Tirana në Himarë/ Ndodh incidenti me kryeministrin
x

Ekonomia

Ndryshon harta e plazheve në zonat bregdetare dhe liqenore, shtohen 66 zona të reja

Ndryshon harta e plazheve në zonat bregdetare dhe liqenore, shtohen 66 zona
Qeveria ka vendosur të ndryshojë procedurat e dhënies me qira të zonave bregdetare. sipas vendimit më të ri të qeverisë, publikuar dje në Fletoren Zyrtare, tashmë nuk do të kemi 28 zona në të gjithë Shqipërinë, por 94 të tilla, të cilat do të jepen me qira për t’u përdorur si plazhe.
 
Një tjetër ndryshim në këtë vendim vihet re tek periudha kohore si dhe sipërfaqja e plazheve që do të jepen me qira. Sipas vendimit të ri të qeverisë, tashmë leja për një stacion plazhi do të jepet me një afat kohor 4 mujor, ndërsa përsa i përket sipërfaqes, bëhet fjalë për një sipërfaqe jo më të vogël se 5.000 m2, në rastin e plazheve me gjerësi më të madhe se 100 metër dhe për plazhet e tjera në varësi të terrenit. Tashmë të gjithë këto plazhe do të jenë me kordinata të përcaktuara.
 
Detyrat e pushtetit vendor 
 
 Njësitë e qeverisjes vendore kanë për detyrë identifikimin e zonave të përshtatshme si zona çlodhëse, të konsideruara të sigurta dhe të shëndetshme për njerëzit. Për evidentimin e tyre këto njësi bashkëpunojnë edhe me Ministrinë e Mjedisit, Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, Ministrinë e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ministrinë e Mbrojtjes (Shërbimin Hidrografik Shqiptar).
 
Njësitë vendore kanë po ashtu për detyrë dhënien e autorizimit për plazhe, për argëtim e sporte ujore, të përshtatshme për përdorim publik, nëse ato nuk paraqesin rrezik për njerëzit nga pikëpamja shëndetësore/higjienike apo e sigurisë. Një tjetër detyrë e tyre është dhe dhënia e lejeve për individë ose persona juridikë bashkë me autorizimin e përdorimit të plazheve, zonave çlodhëse për përdorim publik, për argëtim e sporte ujore. Poseduesit e lejeve janë të detyruar të marrin dhe të zbatojnë me korrektësi të gjitha masat e parashikuara për sigurinë dhe shëndetin. Inspektimi i këtyre zonave do të kryhet nga Drejtoria e Përgjithshme Detare në bashkëpunim me institucionet e tjera përgjegjëse, sipas zonave të përcaktuara me VKM. E nëse në vendimin e deritanishëm, nga jugu në veri, qeveria kishte përcaktuar 28 zona të përshtatshme për stacione plazhi, këtë vit do kemi dhe 66 të tilla më tepër.
 
“Njësitë e qeverisjes vendore kanë këto detyrime: a) Identifikimin e zonave të përshtatshme si zona çlodhëse, të konsideruara të sigurta dhe të shëndetshme për njerëzit. Për evidentimin e tyre këto njësi bashkëpunojnë edhe me Ministrinë e Mjedisit, Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, Ministrinë e Turizmit, Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ministrinë e Mbrojtjes (Shërbimin Hidrografik Shqiptar). b) Identifikimin e zonave të përshtatshme për plazhe si zona çlodhëse, argëtuese dhe ushtrimin e sporteve ujore, për përdorim publik, të konsideruara të parrezikshme për njerëzit nga pikëpamja shëndetësore/higjienike apo e sigurisë. c) Dhënien me qira të hapësirës së plazheve personave fizikë e juridikë, për ushtrimin e veprimtarisë së stacionit të plazhit: - për një sipërfaqe jo më të vogël se 5 000 m, në rastin e plazheve me gjerësi më të madhe se 100 m, dhe për plazhet e tjera në varësi të terrenit; për një afat kohor 4-mujor. Poseduesit e lejeve janë të detyruar të marrin dhe të zbatojnë me korrektësi të gjitha masat e parashikuara për sigurinë dhe shëndetin. Inspektimi i këtyre zonave do të kryhet nga Drejtoria e Përgjithshme Detare, Agjencia Kombëtare e Bregdetit, në bashkëpunim me institucionet e tjera që ngarkon me përgjegjësi ky vendim, sipas shtojcës A-1. Plazhet që nuk janë përmendur në shtojcën A-1 nuk mund të jenë subjekt autorizimi”, thuhet në vendimin e ri të qeverisë, i cili tashmë ka hyrë në fuqi me botimin ë Fletoren Zyrtare. 
 
 
Ndarja e mëparshme e zonave të plazhit 
 
 1- Plazhi i Zogajt (liqeni i Shkodrës) 
2- Plazhi i Shirokës 
3- Plazhi i Velipojës 
4- Plazhi i Shëngjinit 
5- Plazhi i Patokut 
6 Gjiri i Lalzit 
7- Plazhi i Currilave 
8- Plazhi i Durrësit 
9- Plazhi i Gjeneralit 
10 Plazhi i Spillesë 
11- Plazhi i Divjakës 
12- Plazhi i Semanit 
13- Plazhi i Poros 
14- Plazhi i Zvërnecit (nga Hunda e Plakur deri te Porti i Peshkimit –Zvërnec) 
15- Plazhi i Vjetër (nga Petrolifera deri te Moli Zero i Portit Vlorë) 
16- Plazhi nga Shkolla e Marinës deri te Post-Blloku Pashaliman 
17- Plazhi i Palasës 
18- Plazhi i Dhërmiut 
 19- Plazhi i Jalit (Vuno) 
 20- Plazhi i Himarës (nga Livadhi deri në Gjirin e Llamanit) 
21- Plazhi i Qeparoit 
22- Plazhi i Borshit 
23- Plazhi i Bunecit 
24- Plazhi i Sarandës (nga Limioni deri në Ksamil) 
25- Plazhi i Pogradecit 
26- Plazhi i Tushemishtit 
27- Plazhi i Linit 
28- Plazhi i liqenit të Prespës dhe të gjitha plazhet e tjera në liqene, rezervuare, lumenj e përrenj në ujërat e brendshme në thellësi të territorit
 
 Ndarja aktuale e zonave të plazhit 
 
1- Plazhi i Shë ngjinit
2- Plazhi i Shë ngjinit
3- Plazhi i Tales
4- Plazhi i Tales
5- Plazhi i Gjirit të Lalzit
6- Plazhi i Gjirit të Lalzit
7- Plazhi Rrushkull 
8- Plazhi Rrushkull
9- Plazhi Hamallaj
10- Plazhi Hamallaj
11- Plazhi i Katundit të Ri
12- Plazhi i Katundit të Ri
13- Plazhi Currila 4
14- Plazhi Currila 4
15- Plazhi Currila 5
16- Plazhi Currila 5
17- Plazhi i Durrësit
18- Plazhi i Durrësit
19- Plazhi i Rrashbullit
20- Plazhi i Rrashbullit
21- Plazhi Golem
22- Plazhi Golem
23- Plazhi Qerret
24- Plazhi Qerret
25- Plazhi i Gjeneralit
26- Plazhi i Gjeneralit
27- Plazhi i Spillesë
28- Plazhi i Spillesë
29- Plazhi i Divjakë
30- Plazhi i Divjakë
31- Plazhi Seman 1
32- Plazhi Seman 1
33- Plazhi Pishë Pore
34- Plazhi Pishë Pore
35- Plazhi Vjetër
36- Plazhi Vjetër
37- Plazhi Uji Ftohtë-Jonufër
38- Plazhi Uji Ftohtë-Jonufër
39- Plazhi Radhimë
40- Plazhi Radhimë
41- Plazhi Orikum 1
42- Plazhi Orikum 1
43- Plazhi Orikum 2
44- Plazhi Orikum 2
45- Plazhi Dhërmi 1
46- Plazhi Dhermi 1
47- Plazhi Dhërmi 1
48- Plazhi Dhërmi 1
49- Plazhi Jale
50- Plazhi Jale
51- Plazhi Livadhe
52- Plazhi Livadhe
53- Plazhi Himarë
54- Plazhi Himarë
55- Plazhi Himarë
56- Plazhi Himarë 
57- Plazhi Potam
58- Plazhi Potam
59- Plazhi Llaman
60- Plazhi Llaman
61- Plazhi Qeparoit 1
62- Plazhi Qeparoit 1
63- Plazhi Qeparoit 2
64- Plazhi Qeparoit 2
65- Plazhi i Borshit
66- Plazhi i Borshit
67- Plazhi i Bunecit
68- Plazhi i Bunecit
69- Plazhi Lukovë
70- Plazhi Lukovë
71- Plazhi Lukovë
72- Plazhi Lukovë
73- Plazhi Lukovë
74- Plazhi Lukovë
75- Plazhi Kakome
76- Plazhi Kakome
77- Plazhi Sarandë
78- Plazhi Sarandë
79- Plazhi Sarandë 1
80- Plazhi Sarandë 1
81- Plazhi Sarandë 1
82- Plazhi Sarandë 1
83- Plazhi Sarandë 1
84- Plazhi Sarandë 1
85- Plazhi Sarandë 1
86- Plazhi Sarandë 1
87- Plazhi Sarandë 1
88- Plazhi Sarandë 1
89- Plazhi Sarandë 1
90- Plazhi Sarandë 1
91- Plazhi Sarandë 1
92- Plazhi Sarandë 1
93- Plazhi i Velipojës 
94- Plazhi i Velipojës