Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Projektligji, përjashtohen nga ndihma ekonomike ish të dënuarit

Postuar: 08/11/2018 - 07:28

Është dërguar së fundmi në Kuvend për miratim projektligji nr.9374 “Për ndihmën shtetërore”, dispozitat e të cilit kërkojnë ndryshime që lidhen me implikimet penale të personave që duan të përfitojnë ndihmën ekonomike. Sipas ndryshimeve të parashikuara, ky projektligj është hartuar me qëllimin e vetëm për të mos lejuar përfitimin, mbështetjen dhe lehtësitë e parashikuara nga ligji, jo vetëm nga subjektet përfitues të ndihmës, të cilët janë të dënuar me vendim të formës së prerë për kryerjen e veprave penale, të cituara në pikën 1, të nenit 4/1, të këtij projektligji, por edhe në rastet kur personi i dënuar me një vendim gjyqësor të formës së prerë është anëtar i një organi administrativ, drejtues ose mbikëqyrës apo ka kompetenca përfaqësuese, vendimmarrëse ose kontrolluese brenda subjektit përfitues të ndihmës.

Në bazë të legjislacionit në fuqi, çdo subjekt përfitues i ndihmës, në kuptim të këtij ligji, që kërkon të fitojë ndihmën shtetërore, duke përfituar mbështetje dhe lehtësi, duhet të plotësojë, paraprakisht, disa kushte, të cilat ndahen në kushte ligjore, ekonomiko-financiare dhe teknike. Sipas ndryshimeve, përjashtohet nga përfitimi i ndihmës shtetërore, kur ka të dhëna se subjekti përfitues i ndihmës, në kuptim të këtij ligji, është ose ka qenë i dënuar me vendim gjyqësor të formës së prerë, për ndonjë nga veprat penale të mëposhtme: Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal, organizatë kriminale, bandë e armatosur, organizatë terroriste; Korrupsion; Mashtrim; Pastrim parash ose financim i terrorizmit; Vepra me qëllime terroriste ose vepra penale të lidhura me veprimtari terroriste, ose nxitje, ose ndihmë ose mbështetje për kryerjen e veprave penale me qëllime terrorist dh) Organizimi, drejtimi ose financimi i veprimtarisë së prodhimit dhe shitjes së narkotikëve, si dhe veprimtarisë së trafikimit të narkotikëve; Falsifikim; Puna e fëmijëve dhe forma të tjera të trafikimit të qenieve njerëzore. 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/03/2019 - 15:55

Shqipëria shënoi nivelin më të ulët të pagës mesatare mujore në rajon, sipas përllogaritjeve të Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Postuar: 18/03/2019 - 10:04

Apartamentet luksoze në zonat qendrore në Tiranë po kapin majat, teksa një sërë projektesh luks

Postuar: 17/03/2019 - 07:56

Tre muaj pas vendimit të Urdhrit të Stomatologut për dyfishimin e çmimeve të shërbimit të stomato

Postuar: 16/03/2019 - 07:29

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka nxjerrë së fundmi një udhëzim të ri, në të cilin përcaktoh

Postuar: 14/03/2019 - 07:42

Tenderët publikë fitohen nga kompanitë me vlera afër fondit limit, ndërkohë që ky fakt konfirmohe

Postuar: 13/03/2019 - 09:05

Në një studim të parë rajonal në kuadër të projektit “Krijimi i sinergjisë në Ballkani

Postuar: 13/03/2019 - 07:37

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, në kuadër të ciklit të informacioneve “Tatimet Informo