Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Reforma, Ministria e Drejtësisë çel konkursin për krerët e Hipotekave

Postuar: 14/11/2017 - 07:54

Në kuadër të reformave të lançuara prej kohësh, Ministria e Drejtësisë ka shpallur dje zyrtarisht çeljen e konkursit për krerët e Hipotekave. Kandidatët për pozicionin e Kryeregjistruesit në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme duhet të plotësojnë këto kritere përgjithshme: të jetë shtetas shqiptar; të ketë mbaruar arsimin e lartë juridik, ekonomik, inxhinierik ose menaxhim publik; të ketë përvojë pune jo më pak se 7 vjet në administratën publike; të mos ketë qenë i dënuar penalisht; të mos ketë konflikt interesi. Kandidatët që aplikojnë për pozicionin duhet të dorëzojnë këto dokumente; Jetëshkrimi i kandidatit, sipas formatit që shkarkohet këtu; Fotokopje e diplomës së arsimit të lartë dhe listës së notave; Fotokopje e kartës së identitetit ose e pasaportës; Formularin e vetëdeklarimit për garantimin e integritetit të personave që ushtrojnë funksione publike, të plotësuar elektronikisht dhe të nënshkruar; Dy referenca nga punëdhënës të mëparshëm; Autorizimin me shkrim për të lejuar Ministrinë e Drejtësisë të bëjë verifikimin e gjendjes gjyqësore; Deklaratën që kandidati nuk është në kushtet e konfliktit të interesit, sipas formatit që shkarkohet këtu. Dokumentet e mësipërme duhet të dorëzohen elektronikisht në adresën elektronike: [email protected] ose me postë në adresën: Ministria e Drejtësisë - “Bulevardi Zogu i I-rë”, Tiranë. Afati i dorëzimit të aplikimeve është data 16 Nëntor 2017. Kandidatët do të njoftohen nëpërmjet postës elektronike në lidhje me plotësimin e kritereve, mënyrën e testimit dhe vlerësimit, datën dhe vendin ku do të zhvillohet konkurrimi. Ministria e Drejtësisë ka shpallur gjithashtu konkursin e hapur për pozicionin “Regjistrues” të 35 Zyrave Vendore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme. Kriteret e aplikimit dhe aplikantit do të jenë të njejta me ato të kryeregjistruesit, me përjashtimin që afati i dorëzimit për regjistruesit do të jetë data 14 nëntor. 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 5

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/11/2017 - 11:05

Shqipëria ka përfomuar nën mesataren e Rajonit dhe vendeve të tjera në tranzicion në gjashtë komponentët që vlerësojnë reformat për zhvillim sipas Raportit të Tranzicionit për 2017-2018 që publikoi Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim ( BERZH).

Postuar: 23/11/2017 - 08:24

Shqipëria renditet e 105-a në botë nga 189 shtete, përsa i përket të ardhurave për frymë në vitin 2017.

Postuar: 23/11/2017 - 08:23

Edicioni i 24-rt i Panairit Ndërkombëtar të Tiranës – UFI Approved Event që do të mbahet në datat 23 deri në 26 Nëntor 2017 në Pallatin e Kongreseve, vjen në vëmendjen e v

Postuar: 22/11/2017 - 17:59

Bujqësia shqiptare ndonëse është sektori më pak i maturuar në vend vijon të zgjerohet me ritme shumë të ulta.

Postuar: 22/11/2017 - 07:52

 Shqipëria është vendi më problematik në rajon sa i takon incentivave në taksa, në funksion të rritjes së investimeve të huaja direkte.

Postuar: 22/11/2017 - 07:51

Pasi Gjykata Administrative rrëzoi vendimin e qeverisë që parashikonte që avokatët do të paguanin TVSH nga zero, Tatimet kanë sqaruar mënyrën se si do të veprohet tani.