BREAKING NEWS

Ku qëndron ngërçi për Reformën Zgjedhore? Ja 3 pikat e nxehta që po mbajnë pezull marrëveshjen PS-opozitë pavarësisht presionit të SHBA dhe BE

Ku qëndron ngërçi për Reformën Zgjedhore? Ja 3 pikat
x

Ekonomia

Shkon në 750 miliardë euro paketa e re 200 miliardë euro për eksportet, biznesi i vogël dhe i mesëm, kredi nga 800 mijë  deri në 5 milionë euro

Shkon në 750 miliardë euro paketa e re 200 miliardë euro për

 

Coronavirus, burimet e Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave: Ndihma për kompanitë për 750 miliardë, 90% garanci për të gjithë dhe 100% për eksportet

Qeveria italiane arrin marrëveshjen për të financuar 400 miliardë euro më shumë sesa 350 të parashikuara tashmë me dekretin Cura Italia.  200 miliardë euro kredi për të gjitha bizneset, pa kufij qarkullimi, dhe 200 të tjera për eksportet

Nga burime të Ministrisë së Ekonomisë është rënë dakord për "paketën e likuiditetit për kompani të afta për shfrytëzimin  e burimeve prej mbi 750 miliardë eurosh,  400 më shumë se 350 të parashikuara tashmë në Cura Italia". Të njëjtat burime sqarojnë se 200 miliardë janë lëshuar për likuiditetin e kompanive dhe 200 të tjera për të mbështetur eksportet.

Në veçanti, 200 miliardë kredi mobilizohen me garanci deri në 90% për të gjitha bizneset, pa kufij qarkullimi, dhe 200 miliardë kredi të tjera për mbështetjen e eksportit.

Nga ana tjetër, garancia për eksportetështë 100%.  Garancia për kredi për bizneset e vogla dhe të mesme mbetet 100%. Nga këto,  100% deri në 25 mijë euro pa ndonjë vlerësim të besueshmërisë, 100% (nga të cilat 90% shtetëror dhe 10% konfidencial) deri në 800,000 euro pa vlerësim të performancës; 90% deri në 5 milion euro pa vlerësim të performancës.