Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tatimet: Certifikimi i pasqyrave financiare nuk i imunizon bizneset nga kontrolli

Postuar: 19/05/2017 - 08:03

Asnjë biznes nuk mund të jetë ‘imun’ nga kontrolli tatimor edhe nëse certifikimi i pasqyrave financiare janë bërë nga një kompani e njohur auditimi. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve bën të ditur se përzgjedhja e tatimpaguesve për t’u kontrolluar, bazuar në nenin 80,pika 4 e ligjit nr. 9920 datë 19.5.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, është e bazuar në analizën e riskut. Përmirësimet e fundit të bëra në ligjin e procedurave tatimore, (me ligjin nr.112/2016, datë 03.11.2016, botuar në Fletoren Zyrtare nr.219, datë 15 nëntor 2016) midis lehtësive konkrete për tatimpaguesit, kanë krijuar edhe një garanci më shumë për ta, ku sipas të njëjtës referencë ligjore, në rast se tatimpaguesi ka të certifikuara, nga kompanitë njohura audituese, ose kompani të klasifikuara si të tilla me ligj të veçantë, deklaratat tatimore ku vërtetohet se janë në përputhje me legjislacionin fiskal, administrata tatimore e përfshin këtë element, në analizën e riskut të tatimpaguesit. Auditimi e certifikimi i pasqyrave financiare, deklaratave tatimore nga kompanitë e njohura audituese, konsiderohet si një element “pozitiv”, në tërësinë e elementeve që përcaktojnë nëse tatimpaguesi duhet të përzgjidhet për t’u kontrolluar sipas vlerësimit të kryer nga analiza e riskut. Certifikimi i deklaratave tatimore nuk është kërkesë e detyrueshme, por është në vullnetin e lirë të tatimpaguesit nëse i certifikojnë apo jo, deklaratat e tyre tatimore nga kompanitë audituese. Kompanitë audituese nuk duhet të bëjnë certifikimin e deklaratave tatimore të njëjtit tatimpagues për të njëjtin lloj tatimi për më gjatë se katër vite të njëpasnjëshme. Pas një pauze njëvjeçare mund të fillojë përsëri edhe për katër vite të tjera.

 

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 15

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 25/06/2017 - 08:23

Gjysma e parë e vitit rezulton e “kripur” në dëme për tregun e sigurimeve. Sipas të dhënave zyrtare nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, për pesëmujorin, dëmet rezultojnë të jenë rritur me 60% ndaj të njëjtës periudhë të një viti më parë.

Postuar: 25/06/2017 - 08:21

Të gjithë operatorët e furnizimit të shërbimit të akomodimit, mund të shfrytëzojnë menjëherë, që në muajin e parë, mundësinë për të përfituar nga shkalla e ulët e taksimit, prej

Postuar: 25/06/2017 - 08:20

Panorama ekonomike e Shqipërisë pritet të përmirësohet në terma afatmesëm.

Postuar: 24/06/2017 - 18:09

Ka vazhduar edhe sivjet tradita e bankave komerciale në Kosovë për ofertat e ndryshme për kredi të shpejta, të cilat ndërlidhen me festat fetare apo edhe festa tjera.

Postuar: 24/06/2017 - 09:08

Në kuadër të planit të masave kundër kredive të këqija, ka nisur procesi i falimentimit për disa nga 35 kompanitë, që ishin në listën e kreditorëve më të këqij.

Postuar: 24/06/2017 - 09:04

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka nënshkruar me Qeverinë Shqiptare një Memorandum Mirëkuptimi për ndërmarrjen e reformave në mbështetje të klimës së investim

Postuar: 23/06/2017 - 14:54

Çmimet e naftës shënuan rritje ditën e djeshme.